Благоевград. Стартира второто издание на фестивала Балкански игри“ в Благоевград,

...
Благоевград. Стартира второто издание на фестивала Балкански игри“ в Благоевград,
Коментари Харесай

Зам.-кметът Христина Шопова при откриване на фестивала „Балкански игри“: Благоевград гледа смелo към бъдещето, благодарение на талантливите си деца

Благоевград. Стартира второто издание на фестивала „ Балкански игри “ в Благоевград, който се реализира по плана „ Култура без граници “. Той се организира в границите на два дни на площад „ Македония “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Преди формалното разкриване се състоя дефиле на участници във фестивала. То бе осъществено посредством преносима платформа по ул. „ Тодор Александров “ до пл. „ Македония “. Заместник-кметът по просвета и филантропични действия Христина Шопова приветства участниците и гостите на площада.
„ Това е извънредно значим план за Благоевград – първият взаимен с Югозападен университет „ Неофит Рилски “ и сътрудниците ни от Гърция. Със сигурност през тези два дни ще се насладите на богатата просвета на България и Гърция. Акцент във второто издание е детското творчество. Благоевград има с какво да се гордее в това отношение, има какво да покаже! Целта е нашите млади европейци, млади благоевградчани и приятелите ни от Гърция да разпрострат своя гений и да основат другарства. Благоевград, като се изключи че е античен, той е и съвременен - самоуверено гледа към бъдещето, с помощта на надарените деца “, сподели зам.-кметът Шопова.
Фестивалните дни са сцена за шерване на етнокултурното, музикално и танцово разнообразие на България и Гърция. Жителите и гостите на града ще имат опция да се насладят на богата стратегия, наситена с доста музика, песни и танци в разнообразни жанрове. Ще има демонстрации на арт ателиета с опция за ръчна направа на сувенири, развлекателни действия за основаване на другарства, фолклорни надигравания, арт съоръжения и пленери, улични дефилета на участниците, показване на опциите за туризъм посредством виртуална действителност и доста други занимания. Във фестивала вземат участие деца от ЦЛРТБ, разнообразни креативен школи, както и гении от прилежаща Гърция.
Събитието се провежда от Община Благоевград в съдействие с Дирекция „ Управление на териториалното съдействие “ към Министерство на районното развиване и благоустройството – Национален орган на Програмата за съдействие INTERREG V-A „ Гърция-България 2014-2020 ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР