Благоевград. Стартира десетдневният Международния 3D арт фестивал в Благоевград. Това

...
Благоевград. Стартира десетдневният Международния 3D арт фестивал в Благоевград. Това
Коментари Харесай

Благоевград: Международният 3D арт фестивал започна в града

Благоевград. Стартира десетдневният Международния 3D арт фестивал в Благоевград. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Утвърдени създатели към този момент започнаха работа по изрисуване на картините върху стената на казармата по ул. „ 14 полк “. За тях се употребява специфична фасадна багра, а самите изображения са тематично свързани с историята на града. Проектът се финансира по Фонд „ Култура “ към Община Благоевград.
3D уличното изкуство, познато още като паважно, теренно, анаморфично, е живописен жанр, създаващ оптична заблуда, която се получава от наблюдението от една единствена позиция. Използвайки анаморфозата, художниците основават изображения, които наподобяват триизмерни, а получените творби на изкуството дотолкоз основават заблуда за действителност, че застанал човек до тях наподобява в действителност обхванат от изображението.
3D изкуството е мощна платформа за постигане на публично любознание и интерес, буди нови разнообразни страсти, отваря духа и сплотява хората в името на нещо ново, като основава свят, в който основната концепция е освен изкуството да участва в живота на хората, само че и да ги предизвика да станат участници в самото изкуство.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР