Благоевград. Служители на отдел Киберпрестъпност в Главната дирекция Борба с

...
Благоевград. Служители на отдел Киберпрестъпност в Главната дирекция Борба с
Коментари Харесай

МВР: Служители на ГДБОП спряха 15 сайта и производствена база за фалшиви стоки в Благоевград, администраторът на страниците и един от основните организатори дейността са задържани

Благоевград. Служители на отдел " Киберпрестъпност " в Главната дирекция „ Борба с проведената престъпност “ и сътрудниците им от териториалния бранш „ БОП “ обезвредиха активността на фабрика, произвеждаща подправени артикули, носещи белезите на предпазени търговски марки. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Продажбите на голямо количество облекла, парфюми, очила, маратонки и фешън аксесоари са се правили главно онлайн, посредством основани и управлявани особено за задачата 15 интернет страници. Сайтовете са били създадени за българоговорящи клиенти и са захранвали цялата страна с евтини и некачествени артикули, претендиращи да са истински артикули. Клиентите получавали своите поръчки главно посредством куриерски компании.
В хода на акцията са извършени процесуално-следствени дейности в къща в с. Покровник, в която се шиели облеклата, където посредством профилирани преси били брандирани с марки като „ Hugo Boss “, „ G-Star “, „ Dolce & Gabbana “, „ Lacoste “, „ Nike “, „ Adidas “ и други.
На различен адрес - офис в Благоевград, антимафиотите разкрили част от създадената подправена стока в с. Покровник, както и компютърните системи, посредством които са се управлявали 15-те интернет страници. На същия адрес е арестуван и админът им.
В офис на куриерска компания сега на изпращане на следващите поръчки към клиентите си бил арестуван и един от главните уредници на незаконната активност. Той е рецидивист, с предходни престъпни и правосъдни регистрации за сходни закононарушения.
По случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 172б от Наказателен кодекс. Работата по случая продължава под управлението на Районна прокуратура- Благоевград.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР