Благоевград. След премиера във виенския Фолкстеатър и представяне на фестивала

Благоевград. След премиера във виенския Фолкстеатър и представяне на фестивала ...

Благоевград: Иво Димчев представя първия си албум Скулптури по време на фестивала „Тара-ра-бумбия“.

Благоевград. След премиера във виенския "Фолкстеатър" и представяне на фестивала „One Dance Week“ през миналата година, Иво Димчев идва и в Благоевград. Той ще представи първия си албум "Скулптури" на 18 май от 21:30 часа в Голямата зала на ДТ "Н.Вапцаров", в рамките на фестивала "Тара-ра-бумбия". Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград.
Хореограф и пърформанс артист със световно признание, Иво Димчев става все по-популярен с музиката си, първоначално композирана за различни представления през годините и записана с нов аранжимент. Албумът съдържа 12 парчета, в които оперната школовка на гласа на Димчев среща меланхолията на артисти като Anthony and the Johnstons и електронната музика. "За мен пеенето и творчеството с музика е било винаги орнамент към по-сериозната ми работа като режисьор и хореограф. Драматургията досега е била основна част от работата и експериментирането с различни теми и формати – театрални и сценични. Музиката винаги е освежавала спектаклите ми. Но реших в един момент да изкарам песните от контекста на спектаклите и да разбера дали те могат да съществуват самостоятелно. Оказа се, че се чувстват доста комфортно", споделя артистът.
Билети се предлагат на касата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“. Жители и гости на Благоевград ще станат част от един световен спектакъл на изкуството..

Източник: focus-news.net