Благоевград. Шестото книжно изложение Литера Експо, което се организира от

...
Благоевград. Шестото книжно изложение Литера Експо, което се организира от
Коментари Харесай

Благоевград: Шестото издание на „Литера Експо” започва на 14 май

Благоевград. Шестото книжно ревю „ Литера Експо ”, което се провежда от Община Благоевград и Асоциация за просвета и словесност, още веднъж ще зарадва феновете на книгите с най-хубавите заглавия на пазара. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Шатрите с най-различна литература ще бъдат ситуирани на площад „ България ” пред комерсиалния център „ Ларго мол ”. Официалното разкриване на събитието е на следващия ден от 17:30 часа, когато ще бъде и награждаването на писателя Владимир Караджов. До 18 май десетки издателства ще показват разнообразна палитра от заглавия, създатели и жанрове. Почитателите на четенето ще имат опция да закупят книги на преференциални цени, както и да се срещнат с някои от техните създатели.
Жители и посетители на града ще могат да се срещнат с известни писатели и поети като част от програмата на „ Литера Експо ”. Разговор с писателя Димитър Тонин и показване на новите му книги ще се организира от 18.00 часа на 15 май. На идващия ден по същото време е срещата със Здравка Евтимова, чийто роман „ Кръв от къртица ” бе включен в американски учебник по литература за 8 клас. Интересна ще е и срещата на благоевградчани с поетите Добромир Банев и Маргарита Петкова от 18.00 часа на 17 май.
Инициативата е част от тактиката на Община Благоевград за развиване и разпространение на културния живот в града, както и стимулирането на младежите да четат повече книги.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР