Благоевград. Сградата на Общинска администрация - Благоевград постигна клас на

...
Благоевград. Сградата на Общинска администрация - Благоевград постигна клас на
Коментари Харесай

Костадин Георгиев: Сградата на Община Благоевград постигна клас на енергийна ефективност „А“ след реновирането си

Благоевград. Сградата на Общинска администрация - Благоевград реализира клас на енергийна успеваемост „ А “ след реновирането си. Това сподели по време на заключителна конференция Костадин Георгиев, началник на план „ Въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в общински административни здания “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Пирин . „ В рамките на плана въведохме ограничения за енергийна успеваемост в административната постройка на Община Благоевград “, уточни той. Георгиев добави, че планът се финансира по Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020, като главната му цел е била да се усъвършенства енергийната успеваемост, качеството на работната среда и да се обезпечи достъпа на хора с увреждания до постройката на Общинска администрация.
Срокът на самия план е бил 21 месеца. „ Стартирахме на 21 юни 2017 година, а формалният краен период на плана е 21 март 2019 година. Общата стойност на плана е 3 502 684 лева С въвеждането на самите ограничения за енергийна успеваемост подобрихме експлоатационните характерности за удължение на виталния цикъл на постройката на Общинска администрация. Основните действия за осъществяване на плана бяха: организация и ръководство на проекта; подготовката на документите за възлагане по Закона за публични поръчки и осъществяване на процедури за избор на изпълнители; осъществяване на инженеринг на обекта на интервенция; реализиране на строителен контрол и оценка на сходството на обекта; информация и гласност на плана и одит “, разяснява той. Костадин Георгиев съобщи, че с реализацията на плана е редуцирано енергопотреблението в постройката. „ Подмени се дограмата, както и отоплителните тела и осветителните тела “, сподели още той.
На заключителната конференция по плана участваха и зам.-кметът по строителство към Община Благоевград инж. Емилия Тунева, зам.-кметът по стопанска система и финанси Иво Николов, както и шефът на Дирекция „ Европейски планове и стратегии “ Мария Грозданова.
Натали СТЕФАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР