Благоевград. С тържествена церемония в Благоевград бе официално откритата Седмицата

...
Благоевград. С тържествена церемония в Благоевград бе официално откритата Седмицата
Коментари Харесай

Благоевград: С тържествена церемония в града бе официално откритата „Седмицата на гората“

Благоевград. С тържествена гала в Благоевград бе публично откритата „ Седмицата на гората “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Събитието се организира в Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров “. Официални посетители са народни представители, лесовъди и представители на разнообразни държавни и културни институции. Празникът стартира с музикалните осъществявания на Ансамбъл „ Веселина ” към Центъра за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград и 9-годишната Христина Христова, които пред публиката извършиха „ Хубава си моя горо ”. Преди тях пък танцуваха деца от града със солист Деница Гяурска.
Зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев приветства присъстващите, казвайки, че за него е чест и наслаждение да бъде на този ден в Благоевград.
„ Седмицата на гората “ стартира от през днешния ден и ще продължи до 7 април като на разнообразни места в обсега на Югозападно държавно дружество ще има събития, с които уместно да бъде маркирана самодейността, която минава под мотото „ 140 години история и обичаи в грижата за бъдещето на гората! ”
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР