Благоевград. С почетно шествие благоевградската общественост ще отбележи 115 години

...
Благоевград. С почетно шествие благоевградската общественост ще отбележи 115 години
Коментари Харесай

Благоевград: С почетно шествие в града ще бъдат отбелязани 115 години от смъртта на Гоце Делчев

Благоевград. С почетно шествие благоевградската общност ще означи 115 години от гибелта на Гоце Делчев. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . То ще бъде разграничено на два лъча, които ще преминат по централните улици на Благоевград и ще се слеят на площад „ Македония “. Първият лъч ще тръгне от постройката на Общината в 20.15 часа, съпровождано от Биг Бенд - Благоевград. В него ще се включат публични лица, ученици на Професионална гимназия по туризъм и лека индустрия „ Гоце Делчев “, представители на институции, деца от фолклорните сформира на Център за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград и жители.
По същото време от постройката на Съдебната палата в града ще тръгне втория лъч, предвождан от Детски духов оркестър към Център за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград, Национално сдружение „ Традиция “ и представители на Вътрешна македонска революционна организация.
Шествието ще бъде съпроводено от Детски духов оркестър към Център за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград.
В 20.30 часа на площад „ Македония “ ще прозвучи химнът на Република България. След това ще бъдат припомнени обстоятелства от живота и делото на Гоце Делчев. Отбелязването на годишнината ще продължи с полагане на венци и цветя пред паметника на Гоце Делчев, който се извисява в центъра регионалния град.
Георги (Гоце) Николов Делчев е един от най-значимите български революционери. Той е лидер и идеолог на Българските македоно-одрински революционни комитети, по-късно станали известни като Вътрешна македоно-одринска революционна организация.
Гибелта му се възприема от съвременниците и от историците като една от най-тежките загуби за ВМОРО.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР