Благоевград. С почетен плакет за принос в развитието на горската

...
Благоевград. С почетен плакет за принос в развитието на горската
Коментари Харесай

Инж. Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП получи почетен плакет за принос в развитието на горската педагогика

Благоевград. С почетен плакет за принос в развиването на горската педагогика беше почетен шефът на Югозападното държавно дружество инж. Дамян Дамянов. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пирин от Югозападно държавно дружество. Отличието му беше връчено от ръководителя на Съюза на лесовъдите в България проф. Иван Палигоров по време на първата Национална среща на горските педагози в страната, на която ЮЗДП беше съорганизатор и спомоществовател.
Над 100 горски педагози от цялата страна се включиха в срещата, на която бяха показани постигнатите досега резултати и се набелязаха бъдещите стъпки за развиването на мрежата от горски педагози в нашата страна. Участниците научиха повече за дейностите по горска педагогика в Европа и у нас, както и за провокациите пред българските лесовъди. Бяха показани презентации за развиването на горската педагогика и заниманията с деца като част от уговорките на лесовъдите в разнообразни региони на страната.
Общо 32 са подготвените горски педагози от централно ръководство и държавните горски и ловни стопанства на територията на ЮЗДП. От тях 28 са минали първо равнище, 3-ма имат второ равнище на образование, а 2-ма са приключили последното трето равнище " мастър клас ". По време на самодейностите " Лесовъд за един ден ", " Растем дружно с нашата гора " и " Горска педагогика " от 2016 година досега са извършени занимания с над 2000 деца.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР