Благоевград. Ректорът на Югозападния университет Неофит Рилски“ в Благоевград проф.

...
Благоевград. Ректорът на Югозападния университет Неофит Рилски“ в Благоевград проф.
Коментари Харесай

Благоевград: Ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков откри телевизионно и звукозаписно студио за студентите от Факултета по изкуствата

Благоевград. Ректорът на Югозападния университет „ Неофит Рилски “ в Благоевград проф. доктор Борислав Юруков откри нови телевизионно и звукозаписно студио за студентите от Факултета по изкуствата, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Пирин . Отец Петър Стефанов направи водосвет на студиата. На събитието участваха деканът на Факултета по изкуствата проф. доктор Йордан Гошев, ръководители на катедри към факултета, десетки преподаватели и студенти.
Студиата са основани по план „ Интегриране на историческите и археологическите полезности от българо-гръцкия трансграничен район в една устойчива тематична туристическа дестинация ” по програмата за трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ V-A Гърция- България 2014-2020. Целта на плана е предпазване и рехабилитация на археологически и културни полезности с трансгранично значение. В студията ще се основават документални и рекламни филми за визуализация и популяризация на нематериалното културно благосъстояние, ще се събират, записват и съхраняват танцов, музикален и песенен фолклор, като запас за развиването на културния туризъм от двете страни на българо-гръцката граница.
Натали СТЕФАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР