Благоевград. Различен е типът на обектите, които имат разрешителни за

...
Благоевград. Различен е типът на обектите, които имат разрешителни за
Коментари Харесай

Стоянка Манолева, Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“: Различен е типът на обектите, които имат разрешителни за заустване на отпадъчни води в река Струма

Благоевград. Различен е видът на обектите, които имат разрешителни за заустване на отпадъчни води в река Струма. Това сподели на брифинг Стоянка Манолева, шеф на Дирекция „ Планове и разрешителни “ към Басейнова дирекция „ Западнобеломорски регион “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Тя изясни, че способен орган по издаването на разрешителни е шефът на Басейнова дирекция. „ Другия вид разрешителни са оператори на съоръжения с издадени сложни разрешителни, където способен орган е изпълнителния шеф на Изпълнителна организация по околната среда и водите “, сподели още Манолева. Тя добави, че активността на обектите, които имат разрешителни е друга. „ По данни от извършен личен мониторинг за миналата година не сме открили превишения на самостоятелните емисионни ограничавания, които са им заложени по разрешителното “, разясни Манолева.
По време на брифинга стана ясно, че сигналът за откритата мъртва риба е подаден на 7 септември, като още в същия ден е осъществена взаимна инспекция на Басейнова дирекция с Регионална инспекция за опазване на околната среда – Перник и представители на ИАРА – Перник. Взети са и проби за физико-химичен лабораторен разбор. Резултатите от него се чака да бъдат подготвени до броени дни.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР