Благоевград. Публично обсъждане на годишния отчет за изпълнение на Бюджет

...
Благоевград. Публично обсъждане на годишния отчет за изпълнение на Бюджет
Коментари Харесай

Благоевград: Детайлен отчет на Бюджет 2018 бе представен на публично обсъждане в града

Благоевград. Публично разискване на годишния доклад за осъществяване на Бюджет 2018 се организира в зала 5 на Община Благоевград. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . По време на срещата, водена от ръководителя на Общински съвет Радослав Тасков, бяха регистрирани и капиталовата стратегия на Община Благоевград, сметките за средства от Европейския съюз, положението на общинския дълг се преведе през днешния ден в зала №5 община Благоевград. На разискването участваха заместник–кметове на община Благоевград, ръководители на бюджетни звена и институции, общински съветници, представители на Неправителствени организации, представители на Сдружението на югозападните общини, представители на КНСБ, специалисти от общинска администрация, жители и представители на медиите.
Председателят на общински съвет – Благоевград показа разбор на финансовите индикатори на Община Благоевград за 2018 година спрямо индикаторите на национално равнище. Иво Николов, заместник-кмет по стопанска система и финанси, срещна присъстващите с отчетна информация за приходната и разходната част на бюджета на Oбщина Благоевград за 2018 година, както и за положението на общинския дълг за миналата година. По време на срещата беше изработен доклад на финансовите разноски по обекти. Зорница Кралева, заместник-кмет по европейските планове и стратегии на Община Благоевград, презентира осъществяването на сметките за средства от Европейския съюз по оперативни стратегии и по стратегии за трансгранично съдействие за миналата година. В рамките на общественото разискване бе показан и доклад за осъществяване на Културната стратегия на Община Благоевград.
Общия размер на приходите по доклад за 2018 година е в размер на 76 019 962 лв., включително локални доходи – 39 712 464 лв., и държавни – 36 307 498 лв.. Общият размер на приходите единствено от локални налози е 10 492 569 лева, при конкретизиран годишен проект 9 975 100 или изразено в проценти – 105,19 %. Неданъчните доходи за 2018 година също са преизпълнени с 5% по отношение на плануваните. Най-значимият източник на лични неданъчни доходи са общинските такси, които образуват към 56% от общия размер на приходите. Втори по значение са приходите и приходите от благосъстоятелност (почти 26%). Около 7% носят приходите от санкции, наказания и наказателни лихви. Значението на постъпленията от продажба на нефинансови активи е в размер на 13%. През 2018 година с максимален дял от общите разноски са трудовите разноски, които заемат 47%. Разходите за прехрана възлизат на 27%, а финансовите разноски са 22%, стипендии, помощи и дотации – 4%.
По време на общественото разискване бяха презентирани резултатите от дейностите по основни планове на Община Благоевград, построените обекти през предходната година, осъществените СМР действия, както и постъпките за възстановяване на изискванията в обществената сфера.
Подробният доклад на Бюджет 2018 е поместен на страницата на Община Благоевград - www.blgmun.com, в раздел „ Икономика ”. Той ще бъде подложен на гласоподаване на съвещание на общински съвет в края юни. До тогава жители и представители на институции могат да дават своите отзиви и оферти, като ги входират в „ Деловодство “ на Община Благоевград.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР