Благоевград. Проф. д-р Борислав Юруков е преизбран за ректор на

...
Благоевград. Проф. д-р Борислав Юруков е преизбран за ректор на
Коментари Харесай

Проф. д-р Борислав Юруков отново е избран за ректор на Югозападния университет „Неофит Рилски“

Благоевград. Проф. доктор Борислав Юруков е избран отново за ректор на Югозападния университет „ Неофит Рилски “. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ - Пирин от висшето образователно заведение. Той е подсилен от 171 членове на Общото заседание на Югозападния университет „ Неофит Рилски “.

Кандидатите за ректор на най-голямото висше учебно заведение в Югозападна България бяха 5. Проф. д.н. Иван Мирчев получи поддръжката на 65 от членовете на Общото заседание. За проф. доктор Георги Апостолов гласоподаваха 42. Проф. доктор Антони Стоилов получи 15 гласа, а за доцент доктор Траян Попкочев гласоподаваха трима.

Преизбраният за втори мандат ректор проф. доктор Борислав Юруков благодари за поддръжката и увери, че ще постави всички старания, с цел да оправдае гласуваното му доверие. „ Това е огромна отговорност. Не мога да ви обещая такова благополучие, каквото ви дадоха обещание някои от претендентите. Най-важното е да запазим стабилно развиване на университета, едно прогресивно повишаване на приходите и всички да имат опция да се осъществят “, сподели проф. доктор Борислав Юруков.

Вчера са били определени още ръководител и заместник-председател на Общото заседание на Югозападния университет. За ръководител с 262 гласа „ за “ бе определена проф. доктор Габриела Белова – заместник-декан на Правно-историческия факултет. С 235 гласа „ за “ заместник-деканът на Природо-математическия факултет проф. д.н. Марио Митов беше определен за заместник-председател на Общото заседание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР