Благоевград. Проектът Култура без граници“ е изключително важен за Община

...
Благоевград. Проектът Култура без граници“ е изключително важен за Община
Коментари Харесай

Христина Шопова, зам.-кмет на Благоевград: Проектът „Култура без граници“ е изключително важен за Общината

Благоевград. Проектът „ Култура без граници “ е извънредно значим за Община Благоевград. Това сподели Христина Шопова, заместник-кмет по „ Култура и филантропични действия “ към Община Благоевград, по време на конференция за показване на плана, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Пирин . „ Тук е мястото да благодаря и на Факултета по изкуствата към Югозападен университет „ Неофит Рилски “, по чиято концепция и Община Благоевград се включи в този план. Това е първият ни общ план, само че се надявам че ще сложим началото на едно положително партньорство “, разяснява тя. Шопова добави, че сътрудниците и участниците в този план са доста, както и че дейностите са доста разнообразни.
По време на конференцията стана ясно, че Община Благоевград извършва плана в партньорство с: Министерство на културата и спорта на Република Гърция – Главна дирекция по антиките и културното завещание като водещ партньор; Министерство на вътрешните работи на Република Гърция (сектор Македония-Тракия); Община Амфиполи (Република Гърция); Факултет по изкуствата към ЮЗУ „ Неофит Рилски ”; Регион Централна Македония (Република Гърция); Център за учене през целия живот – равнище 2 в Регион Централна Македония – районна единица Серес.
Проектът е финансиран по Програмата за трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ V-A “Гърция-България ” 2014-2020 година, като цялото му название е „ Интегриране на трансграничното значение на историческите и археологически полезности на България и Гърция в една устойчива тематична туристическа дестинация ”.
Натали СТЕФАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР