Благоевград. През 2017 година са проверени 199 протокола и 3

...
Благоевград. През 2017 година са проверени 199 протокола и 3
Коментари Харесай

Бисер Михайлов, областен управител на Благоевград: През 2017 година са проверени 199 протокола и 3 264 решения на общинските съвети в областта

Благоевград. През 2017 година са тествани 199 протокола и 3 264 решения на общинските препоръки в област Благоевград. Това сподели за Радио „ Фокус “-Пирин Бисер Михайлов, регионален шеф на Благоевград. „ Доброто взаимоотношение с кметовете на общини и общинските препоръки, както и обективният административен надзор върху решения на общинските препоръки и актове на кметове на общини, са измежду целите ни. За 2017 година, по отношение на упражняването на административния надзор по законосъобразността на актовете и дейностите на органите от локалното самоуправление и локалната администрация, са тествани 199 протокола на общинските препоръки и надлежно - 3 264 решения, признати от тях “, съобщи Михайлов.
По думите му като незаконосъобразни са върнати за ново разглеждане от общинските препоръки 109 решения. Оспорени са пред Административен съд 35 решения, като делът на доказаните от съда актове за оборване е 97%. „ Администрацията ползва добра процедура за съблюдаване на ротационен принцип сред специалистите за обезпечаване на обективност при практикуване на административния надзор “, сподели Михайлов.
Лора КАЛЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР