Благоевград. Предстоящата редовна сесия на Общински съвет (ОбС) – Благоевград,

...
Благоевград. Предстоящата редовна сесия на Общински съвет (ОбС) – Благоевград,
Коментари Харесай

Радослав Тасков, ОбС – Благоевград: Предстоящата ни сесия ще започне с обявяване на решение на Общинската избирателна комисия относно прекратяване на пълномощията на Илко Стоянов

Благоевград. Предстоящата постоянна сесия на Общински съвет (ОбС) – Благоевград, която ще се организира на 25 май, от 09.30 часа, в зала „ 22 септември “, ще стартира с оповестяване на решение на Общинската изборна комисия по отношение на преустановяване пълномощията на общинския консултант Илко Стоянов. Това сподели на конференция ръководителят на Общински съвет Радослав Тасков, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Той изясни, че незабавно по-късно ще се организира попълване на състава на Общинския съвет със идващия от листата на „ Глас национален “ – Илияна Керина.
„ След това ще има две секрети гласувания, две оферти за избирането на почетни жители на Благоевград, а точно посмъртно на артиста Николай Кимчев и второто предложение, по отношение на избирането на почетен жител на Здравка Чимева “, уточни още Тасков. Той добави, че в случай че двамата бъдат удостоени със званието „ Почетен жител на Община Благоевград “, те ще получат своите отличителни знаци на Тържествена общинска сесия, която обичайно се организира на 5 октомври, когато се отбелязва вторият празник на Благоевград. Първият е на 24 май – Денят на славянската книжовност и просвета.
На идната сесия ще бъде прегледано и предложение от „ Партия на зелените “ за смяна в правилника за организацията и активността на локалния парламент, касаещо въвеждането на ротационен принцип за избирането на ръководител на Общински съвет – Благоевград. Тасков изясни, че от „ Партия на зелените “ оферират ръководителят на локалния парламент да се сменя през 6 месеца. „ Неведнъж бях нападнат и упрекван, че оферти на „ Партия на зелените “ не влизат в дневния ред на Общински съвет – Благоевград. Личното ми мнение е, че с сходни оферти се губи скъпо време на съвета, защото съм сигурен, че към днешна дата сходно предложение няма по какъв начин да бъде признато по ред аргументи “, добави Тасков. Той съобщи, че чака Общински съвет – Благоевград да отхвърли това предложение, въпреки че все още се организира акция от страна на зелените за поддръжка. „ В последна сметка решението е на сътрудниците общински съветници и аз ще се съобразя с него, каквото и да е то “, посочи Тасков.
На сесията ще бъдат прегледани и други оферти, измежду които финансиране на процедури „ Инвитро ” със средства от бюджета на Община Благоевград, разпределяне на еднократна финансова помощ на поданици на Община Благоевград, според признатите от Общински съвет Благоевград критерии и целеви групи, както и утвърждение на Междинна оценка на осъществяването на Общинския проект за развиване 2014-2020 година на Община Благоевград. Очаква се съветниците да одобрят предложение по отношение на даване на права на кмета на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов да издаде запис на заповед за предплатено заплащане по изпълняван административен контракт от Община Благоевград по план: „ Обновяване на многофамилни жилищни здания в Община Благоевград.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР