Благоевград. Председателят на РИК – Благоевград адв. Мартин Бусаров и

...
Благоевград. Председателят на РИК – Благоевград адв. Мартин Бусаров и
Коментари Харесай

Благоевград: Председателят на РИК адв. Мартин Бусаров и секретарят на комисията Исмет Узунов нараниха трите печатите, с които ще работят по време на изборите

Благоевград. Председателят на РИК – Благоевград адв. Мартин Бусаров и секретарят на комисията Исмет Узунов нараниха трите печатите, с които ще работят по време на изборите, а протоколите с отпечатъците от тях бяха подписани от всички 16 членове на комисията, които участваха на първото съвещание на комисията, обвързвано с организация и осъществяване на идните избори за Европейски парламент, които ще се проведат на 26 май, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Адвокат Бусаров изясни, че това е деяние, което се прави наложително, като всички печати се нараняват на разнообразни места. „ След като нараним печатите, с които ще работим като Районна изборна комисия, поставяме пример от тях в специфични протоколи, които са част от изборните бумаги. Всеки един от трите протокола се разписва и от членовете на комисията, които вземат участие в съвещанието “, сподели още юрист Бусаров.
Другото значимо решение, което беше взето по време на съвещанието, касаеше къде ще се обитава РИК – Благоевград, какви ще бъдат методите за контакт с тях и по кое време ще заседават. След извършено гласоподаване стана ясно, че изборната комисия ще има постоянни съвещания всеки вторник и четвъртък от 18.00 часа, а при нужда ръководителят или 1/3 от членовете на РИК – Благоевград ще могат да желаят привикване и на изключително съвещание. Адвокат Бусаров изясни, че размерът на работа, който ще правят преди и по време на изборите, е много сериозен, като не малко са случаите, в които се постанова привикване на изключително съвещание или такова, което е с по-ранен час предвид на това, че би трябвало да бъдат взети значими решения.
Беше признато, че ще се дават наряди всеки ден в особено избрана зала, намираща се в Областна администрация – Благоевград, в която би трябвало да има членове на изборната комисия от 09.00 до 17.00 часа. Членовете на РИК – Благоевград дефинираха и лице, което ще комуникира с медиите и ще дава информация, обвързвана с изборите за Европейски парламент. Това ще бъде ръководителят на комисията Мартин Бусаров или различен нейни член, избран от ръководителя, в случаите, когато той отсъства. По време на съвещанието бе обявено, че уеб сайтът на РИК – Благоевград към този момент работи, като всички решения от съвещанията ще бъдат качвани там незабавно след приключването им. Същите ще бъдат обявявани на особено табло, което се намира на входа на Областна администрация – Благоевград.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР