Благоевград. Постановките Разделям двойки по домовете“ и Лоши деца“ поднесоха

...
Благоевград. Постановките Разделям двойки по домовете“ и Лоши деца“ поднесоха
Коментари Харесай

Благоевград: Постановките „Разделям двойки по домовете“ и „Лоши деца“ бяха представени в града в поредната вечер от фестивала „Тара-ра-бумбия“

Благоевград. Постановките „ Разделям двойки по домовете “ и „ Лоши деца “ сервираха на поданици и посетители на Благоевград един друг взор за значими тематики от живота. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Режисьорското решение на проф. Здравко Митков, допълнено от сценографията и костюмите на Петър Митев, превода на Снежина Русинова-Здравкова и актьорската игра на Искра Донова, Михаил Билалов, Николай Луканов сервираха една провокативна вечер, част от театралния фестивал „ Тара-ра-бумбия “. Съвременната френска комедия (с номинация за премия Молиер), чието заглавие копира длъжностната характерност на Ерик (Михаил Билалов) сътвори доста усмивки, само че и размишления в феновете. Пиесата сложи акцент върху актуалните връзки сред половете. Сюжетът завихри героите във фарсов танц сред истини и неистини, секрети и откровения. Представлението сложи въпроса дали спестяването на истината, или откритостта наранява повече.
В късната режисура, Театър „ Реплика “ показа театър,а по едноименната пиеса на румънската драматуржка Михаела Михайлов в превод на Лора Ненковска „ Лоши деца “. Публиката видя вплетени и документални текстове от изявленията на учители, родители и деца. Акцентът е спектакъла бе подложен върху насилието в учебно заведение, като социална болест. Екипът на представлението въвлече фена освен като очевидец, само че и като участник в живота на една учителка, майка и дете.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР