Благоевград посреща гимнастици от шест държави за XIV-ия международен турнир

...
Благоевград посреща гимнастици от шест държави за XIV-ия международен турнир
Коментари Харесай

Благоевград посреща гимнастици от шест държави за международен турнир Любчо Солачки

Благоевград посреща гимнастици от шест страни за XIV-ия интернационален шампионат по спортна гимнастика " Любчо Солачки ", заяви пресцентърът на общината.

Събитието ще се състои на 28 октомври /събота/ в зала " Скаптопара ". Началото на надпреварите е в 9:00 часа, а към 12:00 часа ще бъде формалното разкриване.

Участие в тазгодишната конкуренция ще вземат 230 гимнастици от България и чужбина. В Благоевград се чака да дойдат представители на клубове от Англия, Гърция, Сърбия, Кипър, Македония.

Международният шампионат по спортна гимнастика " Любчо Солачки " се организира от 2003 година Той се провежда с поддръжката на общината от благоевградския гимнастически клуб " Любчо Солачки ". В момента в клуба упражняват над 80 деца на възраст сред 3 и 16 години. Най-добрите от тях са в полезрението на селекционерите на националните тимове по спортна гимнастика. Целта на Градска канализация " Любчо Солачки " е да разпространява гимнастиката и да трансформира Благоевград в едни от водещите центрове на този спорт, като предлага условия за качествена подготовка и изява на подрастващите и младите спортисти.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР