Благоевград. Портретът на Дориан Грей“ и Дневник на скръбта“ ще

...
Благоевград. Портретът на Дориан Грей“ и Дневник на скръбта“ ще
Коментари Харесай

Благоевград: Постановките „Портретът на Дориан Грей“ и „Дневник на скръбта“ ще бъдат представени във втората вечер на „Тара-ра-бумбия“

Благоевград. „ Портретът на Дориан Грей “ и „ Дневник на скръбта “ ще бъдат показани във втората вечер на театралния фестивал „ Тара-ра-бумбия “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . На Голяма сцена в държавна такса „ Никола Вапцаров “ от 19.00 часа ще се играе нашумялата и мощно пожеланото зрелище по Оскар Уайлд „ Портретът на Дориан Грей “, акомодацията е на Мерлин Холанд и Джон О‘Конър, а режисьор е Стайко Мурджев. От 21.30 часа на Камерна сцена ще се играе постановката „ Дневник на скръбта “ по Ролан Барт, с режисьор Стефан Прохоров.
И двете представления са с докосващ сюжет. „ Портретът на Дориан Грей “ е театър за култа към младостта и хубостта, за нарцисизма като болест на духа, за тънката линия сред изкуството и живота, за хедонизма, като метод на битие и за това какво се случва с душата, скрита зад външното съвършенство. Спектакъл - амалгама сред спектакъл и литература, съчетаващ епохата на Оскар Уайлд и космополитното живеене тук и в този момент, търсещ актуалния ключ към едно от най-великите творби на литературната класика.
„ Дневник на скръбта “ е пробна режисура по излезлия посмъртно и незавършен текст на Ролан Барт. Това е пърформанс, който стъпва върху този персонален и посмъртно оповестен текст, с цел да изследва опцията ни да бъдем съпричастни към най-дълбоките усеща на другите. Способни ли сме да споделяме, способни ли сме да съчувстваме, по какъв начин скърбим.
Режисьорът Стефан Прохоров споделя, че още когато за пръв път се срещнал с текста, изпитал съмнение към него. Като че имало нещо прекомерно красиво, изпипано и литературно в методът, по който световноизвестния мъдрец описвал загубата.
На 12 май „ Тара-ра-бумбия “ ще показа „ Да бъдеш или не Ромео и жулиета “ в 17.00 часа и „ Малкият Пучи “ от 20.00 часа. И двата спектакъла ще се играят на Голяма сцена на Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров “- Благоевград.
Билети и карти за спектаклите може да закупите на касата на държавна такса „ Никола Вапцаров “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР