Благоевград. Подписването на споразумения като това с кметът на Община

...
Благоевград. Подписването на споразумения като това с кметът на Община
Коментари Харесай

Пламен Нанков, КНСБ: Подписването на споразумения като това с кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов не е обичайна практика за синдиката

Благоевград. Подписването на съглашения като това с кметът на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов не е нормална процедура за синдиката. Това сподели Пламен Нанков, вицепрезидент на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ), при подписването на съглашение за съдействие сред Община Благоевград и КНСБ, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Той изясни, че КНСБ „ не са всеядни “ и пазят равна отдалеченост от всички политически партии, само че не могат да не оценят модела на разговор и на решение на проблемите на локалните общности. „ КНСБ е най-голямата синдикална организация в България и нашите членове са гласоподаватели. Ние им дадохме опцията да преценяват във всеки един град до какъв брой са удовлетворени от взаимната работа с локалните управляващи и на тази база да предложат за подписване сходни съглашения. Това съглашение има напълно съответен темперамент, като в него са заложени характерните претенции на локалните синдикални общности. То съставлява една самобитна пътна карта за развиване на нашите връзки в предстоящ идващ мандат “, сподели още Нанков. Той акцентира, че не е ужасно, когато има проблем, а когато липсва диалогичност и воля за неговото разрешаване. Нанков изясни, че в този смисъл оценката на неговите сътрудници за доктор Атанас Камбитов е доста добра, заради което същите са поискали да продължат сходни съдействия. Според него по този метод ще се оказва помощ на жителите на Благоевград в намирането на най-хубавите и правилни решения, тъй че да им разцвет и успокоение. Нанков добави, че в основата на настоящето съглашение стои това, че до този миг имат насъбрана добра процедура и разговор с доктор Камбитов. Той добави, че при взаимната им работа през годините има осъществени доста положителни резултати, част от които касаят постигнатите високи заплати в областта на детското и предучилищното обучение, както и в областта на опазването на здравето. „ Подписваме съглашението, с цел да демонстрираме, че заставаме зад сходен модел. Факт е, че нито една друга политическа мощ не се е обърнала към нас, с цел да дискутираме дали и по какъв начин в случай че те завоюват ще продължим напред. Ние сме отворени за разговор “, разяснява Нанков.
„ Факт е, че през миналия мандат работихме добре с кмета на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов “, уточни Силвия Христова, краткотрайно изпълняваща длъжността регионален координатор на КНСБ – Благоевград. „ Бяха подписани общински групови трудови контракти в областта на образованието, опазването на здравето. Нашите упования са да продължим и да подпишем същите в областта на културата и обществените действия “, сподели още Христова. Тя прикани жителите да вземат интензивно присъединяване в изборите и да гласоподават, с цел да заявят гражданската си позиция.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР