Благоевград. Плувният шампион Антъни Иванов, който през 2017 г. спечели

...
Благоевград. Плувният шампион Антъни Иванов, който през 2017 г. спечели
Коментари Харесай

Световният бронзов медалист Антъни Иванов избра плувния басейн в Благоевград за подготовка за шампионата в Гърция

Благоевград. Плувният първенец Антъни Иванов, който през 2017 година завоюва бронзов орден на международното състезание за юноши и девойки в Индианаполис, избра Благоевград за подготовката си за иден шампионат в Гърция, оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . В продължение на две седмици, българинът, представящ почтено страната ни пред света, се приготвя интензивно в закрития плувен басейн в Семеен кодекс „ Пирин “ в Благоевград. „ Избрах Благоевград, тъй като базата тук в действителност е доста добра. Не са доста градовете в България, които могат да се похвалят със закрити 50-метрови басейни “, разяснява Антъни Иванов. Той акцентира, че басейни като този в Благоевград са нужни за насърчаването на децата към спорта. „ Плуването е един доста добър метод те да се развият отсега нататък “, разяснява още Антъни Иванов.
Плувният басейн в Благоевград действа от 2015 година. Той бе построен, в резултат на целенасочената политика на кмета на Благоевград доктор Атанас Камбитов, във връзка с развиването на спорта в града. В басейна се организират държавни шампионати и интернационалните надпревари.
В закрития плувен басейн в Благоевград е конфигурирана компютърна система, която контролира температурата на водата и я поддържа към 27 градуса. Температурата на въздуха е с 2 градуса по-висока. Освен това има специфична система за разчистване на оборудването и контейнер с съдържимост 1000 куб. м.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР