Благоевград. Първите подземни контейнери за битов отпадък ще бъдат поставени

...
Благоевград. Първите подземни контейнери за битов отпадък ще бъдат поставени
Коментари Харесай

Благоевград: Първите подземни контейнери за битов отпадък ще бъдат поставени в града тази седмица

Благоевград. Първите подземни контейнери за битов боклук ще бъдат сложени в Благоевград. Монтирането им ще стартира тази седмица. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Те ще бъдат в региона на площад „ Македония “. Първоначално ще бъдат сложени 8 броя съвременни съдове за боклук. 3 от тях ще бъдат ситуирани в пространството сред постройката на Камерна опера и Минералната баня, други три ще бъдат инсталирани при ул. „ Гьорче Петров “ под Национална агенция за приходите, а два при паркинга под площад „ Македония “. Контейнерите са с алтернатива за комбинирано покачване на капака, като има опция за ръчен и крачен надзор.
Постепенно Община Благоевград ще надгражда плана, като сходни съдове за боклук ще бъдат сложени и на други места в централна градска част, както и в кварталите.
Подземните контейнери имат редица преимущества пред общоприетите такива. Те разполагат с качествени гумени уплътнители, които не разрешават разнасянето на неприятна миризма във въздуха. Температурата подземен е по-ниска от тази на повърхността през лятото и е непрекъсната, което подсигурява по-бавното гниене на отпадъците. Досегът на неоторизирани лица до контейнерите е стеснен. Друго преимущество е по-голямата съдържимост на съдовете, както и елементарно и бързо обслужване, и поддържане.
Поставянето на подземни контейнери е следващата стъпка за по-чиста околна среда, направена от кмета доктор Атанас Камбитов.
Община Благоевград моли за запазване на общинското имущество. При забелязване на нередности може да бъде сигнализирано на тел. 112, в делнични дни на 073/88 44 34, както и на дежурният телефон 073/88 44 06.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР