Благоевград. Отлична оценка получиха военнослужещите от Специалните сили на Република

...
Благоевград. Отлична оценка получиха военнослужещите от Специалните сили на Република
Коментари Харесай

Министрите на отбраната на България и Македония дадоха отлична оценка на Специалните сили

Благоевград. Отлична оценка получиха военнослужещите от Специалните сили на Република България и Република Македония, които участваха през днешния ден, 18 май, в демонстрацията на качества пред министрите на защитата на двете страни Красимир Каракачанов и Радмила Шекеринска. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата . „ Поздравявам ви за това, че в своя витален път сте избрали специалността на воините, на хората, които пазят страните, нашите жители, нашия мир и нашата независимост. Поздравявам ви за триумфа на днешното обучение, поисквам на двете армии да продължат своето взаимно съдействие “. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов в обръщението си към участниците в двуседмичната взаимна подготовка на формирования от Специалните сили на България и Македония.
Министърът на защитата Красимир Каракачанов изрече признателност и на македонските си сътрудници с думите: „ Те започнаха тези стъпки, които от дълго време се чакаха – политика за интеграция на Македония в НАТО и Европейския съюз. България твърдо поддържа тази политика “, сподели той и добави: „ Като две близки страни би трябвало да се почитаме и да си оказваме помощ “.
„ Думите през днешния ден стават каузи. Това, което двете държавни управления трябваше да създадат – да подобрят политическите връзки сред двете страни – отвори благоприятни условия за съдействие в доста сфери “, съобщи Радмила Шекеринска, вицепремиер и министър на защитата на Република Македония. Тя поздрави военнослужещите за взаимната им работа последните две седмици и сподели, че се надява в бъдеще на още сходни взаимни тренировки. „ Очакваме ви в Македония “ – приключи тя.
Заместник-началникът на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов също поздрави военнослужещите от специфичните сили на двете страни за показания професионализъм и отлична подготовка.
Командирът на 68-ма бригада „ Специални сили “ бригаден военачалник Явор Матеев акцентира, че участниците в взаимната подготовка са се справили професионално и отговорно със своите отговорности и не са позволили произшествия. „ Най-ценното беше, че възобновихме взаимните подготовки на равнище специфични сили. Чисто професионално това, което се отработваше през последните две седмици, беше потребно и за двете страни. Всички цели и задания бяха изпълнени, в това число и не малко рискови “ – акцентира бригаден военачалник Явор Матеев и уточни „ Специалните сили на двете страни възобновиха освен професионалните и колегиални взаимоотношения, а и другарските двустранни връзки “.
Близо 70 военнослужещи взеха присъединяване в действителните дейности по неутрализиране на терористи на днешната проява – 50 от българска страна и 20 от македонска. Тя се организира в региона на остарялата гранична застава на Граничен контролно-пропусквателен пункт Станке Лисичково до село Логодаж.
„ Видяхме, че дружно можем да реализираме доста и имам вяра, че това съдействие ще продължи и по-нататък “ – сподели бригаден военачалник Орце Йордев, досегашният пълководец на Специалните сили на Република Македония, който алегорично съобщи командването на новия си сътрудник.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР