Благоевград. Отчуждаването на родителите от училищния живот е много сериозен

...
Благоевград. Отчуждаването на родителите от училищния живот е много сериозен
Коментари Харесай

Евродепутатът Асим Адемов, ГЕРБ/ ЕНП: Отчуждаването на родителите от училищния живот е много сериозен проблем

Благоевград. Отчуждаването на родителите от учебния живот е доста сериозен проблем. Това съобщи европейският народен представител от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов по време на конгрес „ Да върнем родителите в учебно заведение “, който се организира в Югозападен университет „ Неофит Рилски “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Той приветства всички присъстващи, заявявайки, че не инцидентно е избрал висшето учебно заведение за място, където да се организира самото събитие. „ Тук се усещам като вкъщи си, защото аз съм ученик на този университет. Затова мястото бе определено естествено “, сподели още Адемов. Той акцентира, че е доста горделив от обстоятелството, че е единственият преподавател от България в делегацията на Европейския парламент и показва преподавателската колегия.
„ Там, макар другите отговорности, които имам, не мога да избягам от амплоато си на преподавател и шеф “, добави Адемов. Той означи, че една от първите му работи като евродепутат е била да поръча национално изследване на тематика „ Степента на студенина на родителите от учебния живот на своите деца “. Адемов уточни, че повода за това е, че тематиката е доста значима за него, а наличието на доста хора на форума в Благоевград потвърждава, че тя е значима и за тях. „ Проблемите в образованието не са малко, само че това е един от най-важните. Подобни срещи организирахме в София и Бургас, като главният извод, до който стигнахме е, че българското учебно заведение има потребност от родителите, с цел да бъдат децата ни по-образовани и по-възпитани “, разяснява Адемов. По думите му отчуждението на родителите не е в изгода нито на учениците, нито на учителите. „ Учители и родители би трябвало да работим дружно, за бъдещето на нашите деца “, съобщи Адемов. Според него все още има тревожни трендове в областта на образованието, които би трябвало да бъдат овладени.
„ Форумът, на който се събираме, няма за цел да обвиним родителите, нито да сложим на кантар кой е по-виновен – учителите или родители. Целта е да търсим решение на казуса “, сподели Адемов. Той добави, че в София и Бургас са чули доста положителни практики, които към този момент се ползват в учебните заведения, като главната задача е справяне с казуса. „ Надявам се, че и тук ще чуем сходни положителни оферти “, акцентира Адемов. Той означи, че е значимо да се чуват повече отзиви и гледни точки, защото този проблем няма по какъв начин да бъде решен с единно решение. „ Смятаме, че всяко учебно заведение би трябвало да откри собствен, личен метод “, разяснява Адемов.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР