Благоевград. От началото на годината са настъпили 10 пътнотранспортни произшествия

...
Благоевград. От началото на годината са настъпили 10 пътнотранспортни произшествия
Коментари Харесай

Инсп. Димитър Николов, „Пътна полиция“ – Благоевград: 10 пътнотранспортни произшествия с пешеходци са възникнали в областта през 2019 г., при тях 2 души са загинали, а ранените са 8

Благоевград. От началото на годината са настъпили 10 пътнотранспортни катастрофи с пешеходци на територията на ОДМВР – Благоевград, при тях 2 души са починали, а ранените са 8. Това сподели на брифинг инсп. Димитър Николов, шеф на бранш „ Пътна полиция “ – Благоевград, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Той изясни, че сега се организира акция на „ Пътна полиция “ по отношение на усложнената конюнктура, обвързвана с пътнотранспортните катастрофи в присъединяване на пешеходци, настъпили освен на територията на Област Благоевград, само че и като цяло в страната.
„ От началото на годината се следи наклонност на доста увеличение на броя на пътнотранспортни катастрофи с пешеходци. В тази връзка управлението на Министерството на вътрешните работи (МВР) инициира една акция, ориентирана напълно към нарушаванията, свързани с лишаване на преимуществото на пешеходци и нарушаванията, осъществявани от пешеходци. Статистиката сочи, че има тъждество в нарушаванията при сходен тип пешеходци, както от страна на водачите, по този начин и на самите пешеходци “, съобщи инсп. Николов. Той добави, че акцията е почнала на 31 януари, като до 11 февруари при провеждането на профилираните полицейски интервенции са открити 28 нарушавания, осъществени от пешеходци и 3 броя нарушавания на водачи на моторни транспортни средства, свързани с лишаване преимуществото на пешеходци на пешеходни пътеки.
Инсп. Николов означи, че пешеходците са били санкцинорани с по 20 лева При въпрос дали санкцията е задоволителна той уточни, че отговорът е доста индивидуален. Според него за едни сумата може да е задоволителна и да си вземат поука, а за други да не е и те да продължат да вършат нарушавания.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР