Благоевград. От години решаването на въпроса с втория лифт се

...
Благоевград. От години решаването на въпроса с втория лифт се
Коментари Харесай

Кметът на Симитли Апостол Апостолов: От години решаването на въпроса с втория лифт в Банско се отлага, той ще спомогне за икономическото развитие на района

Благоевград. От години решаването на въпроса с втория въжен превоз се отсрочва. Политици и ръководещи непрестанно декларират поддръжката си за изработката на втора кабинкова линия в курорта, само че всичко остава единствено на думи. Това сподели кметът на Община Симитли Апостол Апостолов по време на митинга в поддръжка построяването на втори кабинков въжен превоз в Банско, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пирин . Протестът на жителите на Банско, Симитли, Добринище и близките градове се организира на основен път Е-79 в региона на Симитли. Апостолов съобщи, че изрично поддържа настояванията на Банско и дружно с цялото общинско управление на Симитли застават твърдо зад Банско, област Благоевград и цяла България против зеления рекет. Кметът на Симитли означи, че построяването на втората кабинка ще спомогне доста за икономическото развиване на региона. Той добави, че довечера в Симитли са се събрали освен локални поданици и фенове на зимните спортове, само че и представители на общината, кметове и кметски наместници на дребните обитаеми места, както и хора от покрайнините, които желаят Югозападна България да се развива по най-хубавият метод.
За малко протестиращите блокираха придвижването по основен път Е-79 в региона на град Симитли. По време на митинга Димитър Русков, представител на съдружие „ Бъдеще за Община Банско “ разяснява, че е време политиците да чуят настояванията на хората. „ Ако и този път те останат глухи за нашите претенции, то ще стигнем и до жълтите павета в София “, добави той.
На мястото в поддръжка на Банско бяха пристигнали и доста симитличани, а осветлението на стадион „ Септември “ бе пуснато, с цел да освети целия основен път Е-79 за по-голяма сигурност на всички.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР