Благоевград. Опазването на горите от пожари е един от основните

...
Благоевград. Опазването на горите от пожари е един от основните
Коментари Харесай

ЮЗДП получи дарение от китайска фирма - система за наблюдение и откриване на горски пожари

Благоевград. Опазването на горите от пожари е един от главните акценти в нашата активност и се стремим да засилим потенциала си за предварителна защита и надзор на възникването и преодоляването им. Това съобщи шефът на Югозападното държавно дружество инж. Дамян Дамянов при приемането на система за наблюдаване и ранно разкриване на зародили пожари в горски територии, оповестиха от пресцентъра на ЮЗДП.

Дарението е от една от най-големите китайски софтуерни компании в региона на охранителните технологии „ Дахуа текнолъджи ”.

В ЮЗДП имаме одобрен опит в региона на ранното уведомяване на пожари, увери инж. Дамянов. Той напомни, че на територията на предприятието има 9 противопожарни кули, които работят към този момент над 4 години. Изградената система покрива над 10% от горските територии в обсега на държавното дружество. Това са най-рисковите в пожарно отношение гори на територията на Благоевградска област.

Затова за нас е значимо да увеличим потенциала си и да разтеглим оптимално площите, върху които работят високотехнологични решения, като предоставеното ни през днешния ден. Това ще ни разреши да можем да се грижим още по-добре за поверените ни държавни територии, съобщи инж. Дамянов. Той акцентира, че без модерни системи за видеонаблюдение, това е извънредно мъчно и неефективно.

ЮЗДП е предприятието с максимален опит от всички горски структури в системата на Министерство на земеделието, храните и горите, акцентира инж. Николай Пиронков, шеф отдел „ Контрол по запазване на горските територии и отбрана от пожари ” в Изпълнителната организация по горите. Той уточни, че това е и повода предприятието да бъде определено за приемане на дарението, което китайският софтуерен колос прави на България.

В лицето на ЮЗДП имате умел сътрудник, който е стимулиран да ползва модерни способи и практики и да уголемява техния обсег и да реализира още по-голяма успеваемост на предварителната защита, съобщи и Владимир Константинов, основен специалист в Изпълнителна организация по горите.

Ние сме стимулирани да презентираме нашите благоприятни условия със споделената грижа и отговорност за запазване на българските гори като част от нашата обща природа, съобщи от своя страна Колин Уанг, Управляващ шеф за Северна, Централна и Източна Европа. Той изрази вяра, че предоставеното подаяние ще удостовери положителните си качества и че това ще даде опция и за едно допустимо бъдещо съдействие за попречване на пожари в горската система на България.

Получената през днешния ден система за наблюдаване ще бъде инсталирана на територията на „ Държавно ловно стопанство Витошко-Студена ”, като в периметъра й ще попадат гори в Пернишко, Радомирско и Самоковско.

На събитието участва и представител на посолството на Китайската национална република в Република България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР