Благоевград. Обвинения за 3 престъпления са повдигнати срещу началника на

...
Благоевград. Обвинения за 3 престъпления са повдигнати срещу началника на
Коментари Харесай

Благоевград: Обвинения за 3 престъпления са повдигнати срещу началника на сектор „Пътна полиция“ ст. инсп. Данаил Стоицов

Благоевград. Обвинения за 3 закононарушения са повдигнати против началника на бранш „ Пътна полиция “ – Благоевград ст. инсп. Данаил Стоицов. Това сподели по време на брифинг в Окръжна прокуратура – Благоевград и.д. областен прокурор Николина Сачкова, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Тя изясни, че на този стадий от следствието две са лицата, които са привлечени в качеството им на обвинени.
„ Едното е Данаил Стоицов, шеф бранш „ Пътна полиция “ при ОДМВР – Благоевград. На него е повдигнато обвиняване за три закононарушения. Едното е по член 339, ал.1 от Наказателен кодекс за това, че без съответно позволение, което се изисква по закон е държал огнестрелно оръжие и муниции. Второто обвиняване, което му е повдигнато е за закононарушение по работа по член 282 от Наказателен кодекс. То е за това, че на 4 май 2018 година е превишил правата си, като е обезпечил полицейски ескорт от село Дамяница до село Бело поле на тежкотоварна извънгабаритна техника в нарушаване с наложената за това възбрана и без да има издадено позволение от ОПУ – Благоевград за да набави полза, която се показва в незаплащане на пътни такси и от това е можело да настъпят немаловажни нездравословни последствия “, сподели още и.д. областен прокурор Николина Сачкова.
Тя добави, че третото закононарушение за което той е притеглен в качеството му на обвинен е за рушвет, за това, че в качеството му длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние е изискал и е приел от разнообразни лица подарък и полза – пари, в размер на към 5 300 лв., движимости и услуги с веществен темперамент, с цел да наруши и е нарушил службата си. „ Това се показва в авансово опазване на регистрационни номера с композиция от числа, благопожелание, за даването им на избрани лица “, добави и.д. областен прокурор Николина Сачкова.
Тя съобщи, че другото лице, привлечено като обвинен, е Бойко Иванов Шарков. „ На него му е повдигнато също обвиняване за рушвет, в което е взел участие като помощник. Улеснил е съзнателно обвиненият Данаил Стоицов да изиска и получи от разнообразни лица подарък и полза “, означи и.д. областен прокурор Николина Сачкова. Тя акцентира, че двамата обвинени са арестувани за 72 часа с разпореждане на наблюдаващите прокурори. „ Знаете, че в този период може да бъде импортирано искане за мярка непрекъснато „ задържане под стража “ “, разяснява и.д. областен прокурор Николина Сачкова.
От своя страна представителят на Окръжна прокуратура – Благоевград прокурор Весела Стоилова напомни, че на 22 май под управлението и надзора на окръжната прокуратура е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по работа и рушвет, като в границите на вчерашния ден са били осъществени дейни дейности по следствието, свързани с претърсвания и изземвания.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР