Благоевград. Общо 2800 декара борови гори в Западните Родопи, в

...
Благоевград. Общо 2800 декара борови гори в Западните Родопи, в
Коментари Харесай

Благоевград: Общо 2800 декара борови гори в Западните Родопи ще бъдат обработени от въздуха срещу гъсениците на боровата процесионка

Благоевград. Общо 2800 декара борови гори в Западните Родопи, в регионите на Държавно ловно стопанство „ Дикчан ” и Държавно горско стопанство „ Гърмен ”, ще бъдат обработени от въздуха против гъсениците на боровата процесионка. Това оповестиха от пресцентъра на Югозападното държавно дружество . Мероприятието ще бъде осъществено през седмица в утринните часове, до 10.00 часа, при подобаващи метеорологични условия. Масивите се намират в землищата на сатовчанските села Слащен и Вълкосел, както и в землищата на селата Лещен и Марчево, община Гърмен.
Пръскането в Държавно ловно стопанство „ Дикчан ” ще бъде осъществено на 10 септември върху повърхност от 1800 дка. Терените ще бъдат обработени с биологични препарати за растителна отбрана, които са позволени от Българската организация по сигурност на храните и дават отговор на стандартите на FSC за ръководство на горските територии. На 11 септември ще се организира химична битка против боровата процесионка в Държавно горско стопанство „ Гърмен ”. Там са нападнати от вредителя 50-годишни иглолистни гори наоколо до курорта „ Огняновски минерални бани ” на повърхност от 1000 дка.
Лесозащитните дейности се подхващат от Югозападното държавно дружество, с цел да бъде понижена плътността на вредителя, който обезлиства дърветата. Необходимостта от осъществяване на авиоборбата е доказана от Лесозащитна станция – София и е позволена от Областната дирекция по сигурност на храните в Благоевград. За идните действия се уведомяват всички заинтригувани страни – кметства, регистрирани пчелари и пчеларски сдружения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР