Благоевград. Общински съвет-Благоевград отхвърли предложението от Партия на зелените“ за

...
Благоевград. Общински съвет-Благоевград отхвърли предложението от Партия на зелените“ за
Коментари Харесай

Благоевград: Общинският съвет отхвърли предложението от „Партия на зелените“ за въвеждането на ротационен принцип за избирането на председател на институцията на всеки 6 месеца

Благоевград. Общински съвет-Благоевград отхвърли предлагането от „ Партия на зелените “ за въвеждането на ротационен принцип за избирането на ръководител на институцията на всеки 6 месеца. Това стана по време на постоянно съвещание на локалния парламент, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Пирин . Предложението касае изменение и допълнение на Правилника за организацията и активността на Общински съвет, неговите комисии и взаимоотношението му с Общинска администрация. Според него на всеки 6 месеца на ротационен принцип би трябвало да се сменя ръководителят на Общинския съвет. Тази точка от дневния ред породи доста разногласия сред обособените комисии. Така да вземем за пример имаше предложение да се промени малко ротационния принцип, с разяснение, че ръководителят би трябвало да бъде от друга партия от тази на настоящия подобен. Друго предложение беше гласуването в тази ситуация да бъде скрито, само че то беше отхвърлено.
След това бе гласувано дали гласуването по точката да бъде очевидно и поименно, което бе признато с 38 гласа „ За “, 1 „ Против “ и 1 – „ Въздържал се “. В последна сметка главното предложение по точка 5 от дневния ред бе отхвърлено с 22 гласа „ Против “, 16 „ За “ и 2 – „ Въздържал се “. След гласуването ръководител на Общинския съвет – Радослав Тасков взе думата, като означи, че не е желал да разяснява точката преди гласуването, с цел да не му повлияе. „ Факт е, че се сътвори едно извънредно неверно усещане, че с тази смяна в Правилника може да се стигне до моята промяна. Хората, които поддържаха това предложение бяха уверени, че това ще докара до моята лична промяна “, разяснява той. Тасков означи, че през последните дни е бил подложен на една офанзива, посредством която се е целяла промяната му. Той съобщи, че това да бъде общински консултант или ръководител на Обшински съвет в никакъв случай не е било самоцел или детската му фантазия. „ Благодаря на сътрудниците, които ме поддържаха. За тези 15 години имам самочувствието, че всичко по-важно, което се е случило в този град е станало с моето присъединяване – газификацията на града, построяването на LED осветяване, кръговите кръстовища и така нататък “, сподели още ръководителят.
Натали СТЕФАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР