Благоевград. Общината има намерение да изгради интерактивен младежки образователен център.

...
Благоевград. Общината има намерение да изгради интерактивен младежки образователен център.
Коментари Харесай

Благоевград: Общината има намерение да изгради интерактивен младежки образователен център

Благоевград. Общината има желание да построи интерактивен юношески учебен център. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Община Благоевград ще кандидатства с планово предложение пред Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021 година, за създаване на Съвременен юношески учебен център.
Идеята е той бъде разположен в парк “Македония “, а задачата е да бъдат обезпечени нови благоприятни условия за развиване на просветителните и спортни умения при младежите.
В новия център ще бъдат обособени разнообразни по функционалност зони и пространства - мултифункционално игрище, с опция за занимания по волейбол, баскетбол, шах и други Ще бъде построена и атракцион – стена за катерене. Младежкият център ще разполага с библиотека, зали за осъществяване на конференции, кръгли маси и конгреси, както и със зони за хранене и леглова база. В зоната на парка ще има и уреди за фитнес навън.
В Центъра ще бъде обезпечен и достъп за хора в неравностойно състояние.
Изборът на място за създаване на младежкия учебен център не е инцидентен. След обособяването му, парк „ Македония “ се трансформира в място, на което се провеждат фестивали, концерти, което от своя страна сплотява хиляди младежи.
Мисията на центъра е да подкрепя личностното развиване на младежите посредством присъединяване им в просветителни стратегии и в общественополезни действия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР