Благоевград. Общината и Национална компания Индустриални зони“ подписаха Меморандум за

...
Благоевград. Общината и Национална компания Индустриални зони“ подписаха Меморандум за
Коментари Харесай

Община Благоевград и „Национална компания Индустриални зони“ подписаха Меморандум за сътрудничество

Благоевград. Общината и „ Национална компания Индустриални зони “ подписаха Меморандум за съдействие, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . От името на Общината подписа си постави краткотрайно изпълняващия длъжността кмет Иво Николов, а от страна на „ Национална компания Индустриални зони “ – изпълнителният шеф Антоанета Барес.
По време на събитието стана ясно, че след подписването на меморандума ще стартират всички нужни законови процедури, свързани с построяването на индустриална зона в Благоевград. На Община Благоевград ще ѝ бъдат нужни към 4 месеца за правенето на всички документи и реализирането на процедурите, които се изискват. След това „ Национална компания Индустриални зони “ ще стартира построяването на инфраструктурата, което ще отнеме сред година – година и половина.
В рамките на събитието бе обявено, че Община Благоевград ще дава земите на вложителите на допустимо най-ниски цени, тъй като е значимо да бъдат привлечени хора, които желаят да влагат в бизнес, а не да се печели от продажбата на самата земя.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР