Благоевград. Община Благоевград бе домакин на среща, обхващаща европейски образователни

...
Благоевград. Община Благоевград бе домакин на среща, обхващаща европейски образователни
Коментари Харесай

Благоевград: Квалификация за европейски образователни проекти и професионално развитие на учителите се проведе в града

Благоевград. Община Благоевград бе хазаин на среща, обхващаща европейски просветителни планове и професионално развиване на учителите. Центъра за развиване на човешките запаси и отдел „ Образование “ към Общината организираха образование, на което се разгледаха правилата на плановата активност и какво тъкмо съставлява eTwinning. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград. На срещата бе обърнато внимание на eTwinning като причина за подготовка на първокласен план по Еразъм+ и eTwinning принадлежности, както и опциите за професионално развиване на учителите. Във форума бяха показани на практика задания с работни листове и обмисляне на планове. Преди закриването на беседата бяха показани резултатите от практическите задания.
Специални гости- участници на образованието бяха Елена Лазарова - eTwinning дипломат и Албена Узунова – учител в НХГ “Св.св. Кирил и Методий “ гр. Благоевград.
Целта на образованието е да показа благоприятни условия за планова работа и на практика стъпки за регистрация и работа по стратегия eTwinning, която е част от Еразъм+ - актуалната стратегия на Европейския съюз в областта на образованието.
ETwinning е леснодостъпно средство за реализиране на онлайн планове, добра основа за проектно-базирано учене, както и за подготовка на преподавателите. Конференцията бе ориентирана към шефове и по един преподавател от ДГ. Учителите, които бяха регистрирани за работа в eTwinning, имаха разполагаем доста ефикасни принадлежности за търсене на сътрудници за интернационалните планове.
Обучението се реализира с поддръжката на Центъра за развиване на човешките запаси гр. София, Еразъм+, Община Благоевград и бе изцяло гратис за участниците.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР