Благоевград. Общата стойност на проекта Благоустрояване на градската среда“ възлиза

...
Благоевград. Общата стойност на проекта Благоустрояване на градската среда“ възлиза
Коментари Харесай

Инж. Емилия Тунева, зам.-кмет на Благоевград: Общата стойност на проекта „Благоустрояване на градската среда“ възлиза на 12 921 190 лв.

Благоевград. Общата стойност на плана „ Благоустрояване на градската среда “ възлиза на 12 921 190 лева Това сподели по време на конференция зам.-кметът по строителството към Община Благоевград инж. Емилия Тунева, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Пирин . Според инж. Тунева планът се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна програма „ Региони в напредък 2014-2020 “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване, като той е осъществен в осъществяване на интегрирания проект за градско възобновяване и развиване на Община Благоевград. Инж. Тунева уточни, че планът е изпълнен в интервала 18 ноември 2016 до 18 май 2019 година. „ Целите, които се слагат посредством него, са: да бъде усъвършенствана виталната и работна среда за жителите и гостите на Благоевград; да се сътвори налична, безвредна и уютна градска среда; да се увеличи стандарта на живот на населението; да се понижат обществените различия; да бъде реализиран екологически комфорт и стандарти, отговарящи на актуалните условия за развиване на европейските градове “, съобщи тя. Зам.-кметът добави, че с плана се обновявава и облагородява площад „ Георги Измирлиев – Македончето “, благоустроява се улица „ Марица “, построяват се велосипедни алеи по главните градски булеварди и улици и се благоустроява IV-ти микрорайон. По думите ѝ посредством плана са построени нови и реконструирани улици, тротоари и подземна инфраструктура; обособени са паркоместа, в това число и за хора в неравностойно положение; рехабилитирани са пешеходни зони с висока социална значителност и са обособени нови места за отдих; инсталирано е ново енергоспестяващо улично осветление; облагородени са зелените площи, дървесна и храстова растителност; омекотен е транспортният трафик и е усъвършенствана транспортната свързаност; построени са механически уреди за хора с увреждания. Инж. Емилия Тунева уточни, че са засадени общо нови 243 дървета и 6 732 броя храстова растителност; основани са общо 139 нови паркоместа, от които 16 са за хора с увреждания, а също така са сложени нови 199 електрически стълба с улично LED осветяване.
На конференцията участваха още зам.-кметът с сектор " Европейски планове и стратегии " Зорница Кралева; зам.-кметът по финанси Иво Николов, чиновници на Общината и жители.
Натали СТЕФАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР