Благоевград. Някои празници не се приемат от всички еднозначно по

...
Благоевград. Някои празници не се приемат от всички еднозначно по
Коментари Харесай

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Някои празници не се приемат от всички еднозначно по различни причини, но на 24 май няма по-важно нещо от това да се обединим

Благоевград. Някои празници не се одобряват от всички еднопосочно по разнообразни аргументи, само че на 24 май няма по-важно нещо от това да се обединим. Това сподели кметът на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов по време на тържествата в града, отдадени на 24 май – Ден на българската култура и просвета и славянската книжовност и празник на Благоевград, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Според Камбитов през днешния ден имаме два мотив за наслада и празнуване – означаваме Деня на българската култура и просвета и славянската книжовност и празника на нашия хубав град. „ На 24 май отдаваме респект към светите братя Кирил и Методий, към техните възпитаници и почитатели, отдаваме респект към тези, които възпламениха факела и разпръснаха мрака, завещавайки ни светлината на словото. Днес отдаваме почитта си към тези, които трансформираха пътя, ориста и историята на славянските нации, правейки по този начин, че да се гордеем и да имаме самочувствие да можем да кажем: „ И ние сме дали нещо на света, на вси славяни книга да четат “, сподели още доктор Атанас Камбитов. Той добави, че днешния ден е удостоверение за „ жаждата “ на българския народ, за неуморния блян към познание и просвета. „ Днес е значим ден и тъй като отдаваме почитта си към актуалните будители и просветители, на българските културни дейци и учители. Скъпи учители, голямо благодаря за обичта, за любовта, за отдаденост, която полагате към нашите деца. Ние сме ви поверили най-ценното – децата си. Във вашите ръце е освен тяхното образование, само че и бъдещето, тъй като аз съм надълбоко уверен, че през днешния ден без положително и солидно обучение, в този динамичен и високотехнологичен свят няма по какъв начин човек да успее. Сигурен съм, че вие ще предадете тези познания на нашите деца “, акцентира доктор Атанас Камбитов.
Той разяснява, че в живота си се е убедил, че две неща не се трансформирали в българското учебно заведение – едното е отношението и любовта на учителите към учениците, а друго е високият професионализъм. „ На този празник би трябвало да се обединим. Има празници, които не се одобряват от всички еднопосочно поради политически, религиозни, етнически или исторически аргументи, само че през днешния ден няма причина да не се обединим – обединяване, от което се нуждаем повече от всеки път. Днес, както споделям Дървингов сме длъжни повече от всеки път да мислим всеки ден по 1 минута за България. Чести празни, бъдете здрав и Бог да пази Благоевград и България “, съобщи доктор Атанас Камбитов.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР