Благоевград. Нова карантинна сграда ще бъде изградена в зоологическата градина

...
Благоевград. Нова карантинна сграда ще бъде изградена в зоологическата градина
Коментари Харесай

Благоевград: Нова карантинна сграда ще бъде изградена в зоологическата градина

Благоевград. Нова карантинна постройка ще бъде построена в зоологическата градина в Благоевград, оповестиха от пресцентъра на Общината. В нея ще бъдат настанявани новопостъпили животни. Ще бъде несъмнено и място, където ще се изолират и такива в недобро здравословно положение. Карантинната постройка е заложена в Инвестиционната стратегия за актуалната година.
Предстои да бъде осъществен ремонт на част от клетките за животни. Целта е да бъде обезпечен по-широк периметър на маймуните, лъвовете, дивата свиня, благородния елен и други
Подобряване на изискванията в зоологическата градина се прави поетапно. През последните година бяха построени пет нови кафези, в това число клетката на мечките, на чакалите, вълците, лопатарите. Извършени бяха и голям брой ремонтни действия за възобновяване на клетките и алейните пространства. Зоопаркът разполага с ветеринарно-медицински кабинет, оборудван с нужната инсталация. Животинските типове имат медицински картони, в които се вписват направените прегледи и възможни лекувания. Животните се хранят по одобрени хранителни дажби. Хигиенизирането на пространствата става всекидневно. Здравословното положение на животните, обитаващи благоевградския зоопарк е положително и се следи от експерти. В зоологическата градина в Благоевград има над 280 животни от 32 типа.
При посещаване на огромни групи има опция за изнасяне на беседи, свързани с произхода и метода на живот на жителите на зоологическата градина в Благоевград. В началото на 2016 година благоевградският зоопарк получи лиценз, в който, са вписани краткосрочни и по-дългосрочни ограничения, които се извършват.
Зоопаркът е отворен за гости от 08.30 до 17.00 часа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР