Благоевград. Най-добре е за домашно тестване на децата, родителите да

...
Благоевград. Най-добре е за домашно тестване на децата, родителите да
Коментари Харесай

Д-р Теменужка Любенова, ОбСНВ-Благоевград: Най-добре е за домашно тестване на децата родителите да закупуват комбинираните тестове за наркотици

Благоевград. Най-добре е за домашно тестване на децата, родителите да закупуват комбинираните проби за опиати. Това сподели за Радио „ Фокус “-Пирин доктор Теменужка Любенова, ръководител на Общински съвет по наркотичните субстанции (ОбСНВ)-Благоевград. Тя посочи, че също така има и проби за обособените видове опиати – за марихуана, за синтетични опиати и други Според нея в аптеките се оферират доста положителни проби.
„ Ако има родители, които знаят, че в компанията на детето им има някой, за който се съмняват, че може да използва опиати, по-добре е да ревизират децата си от време на време, в сравнение с да се изненадат след 2-3 години, когато към този момент нещата са доста комплицирани за връщане обратно. Когато се прави тест за опиати, урината би трябвало да се даде пред родителите. В никакъв случай детето не би трябвало да остава единствено в тоалетната, тъй като дилърите на опиати споделят авансово на децата какво да създадат, с цел да фалшифицират теста. Те могат да плювнат в урината или да сложат вода в нея и по-късно резултатът от теста няма да дава отговор на истината “, изясни доктор Любенова.
Експертът добави, че родителите не трябва да се тормозят, че детето им може да се обиди от сходен тест. Тя разяснява, че родителите най-често не имат вяра, че детето им може да използва опиати, само че доста от тези родители, които им се обаждат, от време на време ревизират децата си. По думите й даже когато пробата е негативен има родители, които им се обаждат, с цел да ревизират дали не е манипулиран самият тест, тъй като пък виждат деянията на детето и подозренията им остават.
Натали СТЕФАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР