Благоевград. Над 350 студенти от Факултета по изкуствата към Югозападен

...
Благоевград. Над 350 студенти от Факултета по изкуствата към Югозападен
Коментари Харесай

Проф. д-р Йордан Гошев, ЮЗУ „Неофит Рилски“: Над 350 студенти от Факултета по изкуствата ще имат възможността да използват новите телевизионното и звукозаписното студио

Благоевград. Над 350 студенти от Факултета по изкуствата към Югозападен университет (ЮЗУ) „ Неофит Рилски “-Благоевград ще имат опцията да употребяват новите телевизионното и звукозаписното студио. Това сподели за Радио „ Фокус “-Пирин проф. доктор Йордан Гошев, декан на Факултета по изкуствата към ЮЗУ, във връзка новооткритите студия към факултета. „ Всички студенти, които са в Телевизионно, театрално и киноизкуство. Това са някъде към 204 студенти, тъй като там са режисьори, оператори и монтажисти. Те ще употребяват телевизионното студио, а студентите от специалностите Изпълнителско изкуство и Тонрежисура ще употребяват надлежно аудио студиото, като те са някъде към 150. Но това никога не значи, че единствено тези специалности ще употребяват тези студиа – студентите от Театрално изкуство също могат да употребяват студиата, също така могат да се вършат филми за хореографите, които са в същия факултет, тъй че тези студиа са многофункционални и са предопределени за студентски старт – първи министър председатели на студентското творчество “, разяснява той. Проф. Гошев добави, че тези студиа са за запазване на нематериалното културно завещание, основаване на филми за него, като по този метод се цели да развиваме културен туризъм в трансграничния регион.
Той означи, че построяването на новите студиа е лишило към година и 1 месец и изясни, че публичните поръчки са лишили доста време. Относно цената на плана проф. Гошев съобщи: „ Някъде към 305 000 евро за Югозападния университет, като с изключение на тези студиа се сътвори и лаборатория по културен туризъм, която е позиционирана в Първи образователен корпус на университета. Тя също е финансирана по този план, следва да бъде доставена една дребна част от техниката, и ще бъде открита и тя “. Той акцентира, че сега Факултетът по изкуствата работи по още един план по програмата за трансгранично съдействие с Гърция, като работи и по една национална стратегия, в която са в консорциум със Софийския университет, с Българска академия на науките, с Пловдивския университет и с Техническия университет, като тя е на стойност към 4 млн. лева, което демонстрира, че факултетът е издирван сътрудник за такива огромни планове.
Натали СТЕФАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР