Благоевград. Над 300 гости от цялата страна отбелязаха празника Курбан

...
Благоевград. Над 300 гости от цялата страна отбелязаха празника Курбан
Коментари Харесай

Благоевград: Над 300 гости от цялата страна отбелязаха празника Курбан Байрам в симитлийското село Долно Осеново

Благоевград. Над 300 посетители от цялата страна означиха празника Курбан Байрам в симитлийското село Долно Осеново. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пирин от община Симитли. Цялото село се събра на площада за свещения мюсюлмански празник. С доста танци и забава Долно Осеново означи Курбан Байрам. Всеки празнуващ отвори своята къща за посетители и другари.
Самодейци от Осеново, децата от детската градина веселиха присъстващите. Средствата за посетител –изпълнителите тази година са трансферирани за ремонт на пътя до селото, сподели кметът Бисер Сегменов.
Той поздрави всички и благодари на общинското управление за огромния празник. Пожела на всички свои съселяни да не престават да са все по този начин задружни и доста здрави, и все по този начин щастливи да посрещат празниците. Въпреки че празникът е три дни, хората не могат да си оставят работата на полето и по тази причина честваха единствено през вчерашния ден.
Кметът на община Симитли дружно с народния представител Стефан Апостолов също почетоха празника на локалните и се хванаха на хорото.
Председателят на Общински съвет Симитли Владимир Христов, общински съветници и кметове на селата в община Симитли, също честваха с локалните.
Най-дългото хоро на три ката направиха локални и посетители на селото. Дълги хора се виха цяла вечер, а хората изпълнили всички заведения и площада се забавляваха до ранни зори.

Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР