Благоевград. На редовна сесия на Общинския съвет - Благоевград се

...
Благоевград. На редовна сесия на Общинския съвет - Благоевград се
Коментари Харесай

Благоевград: По предложение на кмета на д-р Атанас Камбитов част от функциониращите социални услуги са с нови имена

Благоевград. На постоянна сесия на Общинския съвет - Благоевград се прегледа и бе признато предлагането на кмета доктор Атанас Камбитов за преименуване на част от функциониращите обществени услуги в общността и профилирани институции, оповестиха от пресцентъра на Общината . С взетото решение се трансформира и потенциала на „ Защитено жилище за лица с умствена назадничавост ”, което се намира на ул. „ Струма ” № 23 от 10 места на 8 места, считано от 1 януари 2018 година Промяната, на наименованията, се постанова по отношение на промени по Правилника за използване на закона за обществено подкрепяне, които са свързани с смяна на наименованията на част от обществените услуги и профилирани институции в държавно делегирана активност. Социалните услуги, финансирани със средства от държавния бюджет се преименуват за да бъде спазена законовата рамка.
От идната година Център за настаняване от фамилен вид за деца/младежи без увреждания на ул. „ Катина и Янчо Хайдукови ” № 83 се одобри да бъде преименуван на Център за настаняване от фамилен вид за деца без увреждания, Център за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания, намиращ се на ул. „ Борис Ангелушев ” № 4 става Център за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с умствена назадничавост „ Вяра ”, Център за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания на ул. „ Борис Ангелушев ” № 6 минава в Център за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с умствена назадничавост „ Надежда ”. Центърът за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания с адрес гр. Благоевград, ул. „ Трудолюбие ” № 7 ще носи името Център за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с умствена назадничавост “Свети Йоан Рилски ”.
Бе признато още Дневен център за възрастни с увреждания „ Зорница ” на ул. „ Скаптопара ” № 28 да се преименува в Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „ Зорница ”, Дневен център за възрастни хора – ПСУ „ Светлина ” на ул. „ Славянска ” № 40 в Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „ Светлина ”.
В предлагането бяха включени също Център за обществена рехабилитация и интеграция за деца, който става Център за обществена рехабилитация и интеграция, Защитено жилище за хора с психологични разстройства - Защитено жилище за лица с психологични разстройства „ Искра ”. Промяна в наименованието ще има и Защитено жилище за хора с умствена назадничавост на ул. „ Струма ” № 23, което ще носи името Защитено жилище за лица с умствена назадничавост „ Струма ”. Защитено жилище за хора с умствена назадничавост на ул. „ Тодор Александров ” № 98 се преименува на Защитено жилище за лица с умствена назадничавост „ Слънчев дом ”, Дом за възрастни хора с деменция „ Свети Мина ” в с. Падеш минава в Дом за пълнолетни лица с деменция „ Свети Мина ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР