Благоевград. На провелата се вчера в сградата на Драматичен театър

...
Благоевград. На провелата се вчера в сградата на Драматичен театър
Коментари Харесай

Благоевград: Актрисата Албена Чобанова е „личност на годината” в общината е категория „Култура”

Благоевград. На провелата се през вчерашния ден в постройката на Драматичен спектакъл „ Н. Вапцаров ” тържествена сесия на Общински съвет-Благоевград актрисата на театъра Албена Чобанова получи премията „ Личност на годината ” в категория „ Култура ”. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Пирин Симона Спасова, специалист „ Връзки с обществеността “ към театъра. Церемонията по награждаване „ Личност на годината “ беше част от събитията във връзка празника на града, проведени от Община Благоевград.
„ Албена Чобанова е част от трупата на благоевградски спектакъл от 1989 година. По-рано тази година, през месец март, актрисата взе премия „ ИКАР ” за ролята си на Малама в представлението „ Вампир ” от Антон Страшимиров. Някой от най- запаметяващите се нейни функции на сцената са Алис в представлението „ Бягство от Москва ”, за която е номинирана в категория „ водеща женска роля ” за „ Аскеер “ през 2012 година, Илуминада в „ Голямата облага “ от Ектор Кинтеро, Фаншет в „ Един безразсъден ден “, Гитъл в „ Двама на люлката ” и доста други “, сподели още Спасова.
През октомври Албена Чобанова може да бъде гледана в ново преобразяване - като Амели Петрович в „ В полите на Витоша ”, чиято премиера ще бъде на 12 и 13 октомври. Режисьорът Маргарита Мачева е почнала подготовки за представлението през месец юни, а това ще бъде нейният втори план на сцената на благоевградския спектакъл, като част от трупата. Спектакълът „ В полите на Витоша ” е съвременна интерпретация на една от най-известните любовни истории в България – историята на Пейо Яворов и Мина Тодорова. Той е трогателен роман за мощната обич и събитията, които застават на пътя й.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР