Благоевград. На 4 и 5 септември стопаните, умъртвили доброволно домашните

...
Благоевград. На 4 и 5 септември стопаните, умъртвили доброволно домашните
Коментари Харесай

Благоевград: На 4 и 5 септември стопаните, умъртвили доброволно домашните си свине в Кресна, Долна Градешница и Горна Брезница ще получат финансово подпомагане

Благоевград. На 4 и 5 септември стопаните, умъртвили непринудено домашните си прасета в Кресна, Долна Градешница и Горна Брезница, ще получат избраното държавно финансово подкрепяне. Това стана ясно по време на съвещание на Областната епизоотична комисия в Благоевград по отношение на ограничение разпространяването на африканската чума по свинете (АЧС), съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . По думите на регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов всички подадени описи са тествани минимум по три пъти, с цел да се подсигурява, че няма да имам подадени подправени данни. Той добави, че същите са оповестени и обществено в постройките на общинските администрации по места.
„ Изплащането на сумите, по отношение на използването на ограниченията за биосигурност в персоналните стопанства, започва от 4 септември в град Кресна и село Долна Градешница и на 5 септември в село Горна Брезница. Сумите ще се изплащат от служите на Областната дирекция по сигурност на храните – Благоевград на място, по лист и на ръка, с цел да може да улесним оптимално хората “, сподели още Михайлов. Той добави, че чиновниците на Областна дирекция по сигурност на храните – Благоевград, дружно с представители на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Благоевград ще бъдат в съответните обитаеми места към 10.00 часа.
Областният шеф Бисер Михайлов добави, че с решение на Областната епизоотична комисия е избран и краен период за предаване на всички нужни описи от останалите общини в Област Благоевград, в които стопаните доброволни са умъртвили своите животни, като той е 16 септември. Той посочи, че всички бумаги ще бъдат прегледани, одобрени и тествани. Проверки ще има и по места.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР