Благоевград. Музей на водата отвори врати за юбилея на ВиК

...
Благоевград. Музей на водата отвори врати за юбилея на ВиК
Коментари Харесай

Благоевград: Музей на водата отвори врати за юбилея на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД

Благоевград. Музей на водата отвори порти за юбилея на ВиК - Благоевград, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Пирин . Инициативата се състоя на професионални празник на строителя и във връзка 60-ия празник на „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД. От няколко месеца екипът на сдружението събира и реставрира ВиК елементи, принадлежности и уреди употребявани в работата през годините. Направен е и ремонт на постройката на централния склад на ВиК в Благоевград, където се представт експонатите. Десетки чиновници вземат участие в подготовката на подредбата на Музея на водата.
Управителят на „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД – Благоевград инж. Росица Димитров публично откри Музея на водата. На събитието участва регионалният шеф Бисер Михайлов, кметове от Благоевградска област, сътрудници и другари на ВиК - Благоевград. На формалния банкет гостите означиха юбилея и имаха опция да прегледат музея.
В началото на декември всички жители също ще могат да посетят Музея на водата и да го прегледат. Мястото ще бъде забавно за учениците, които могат да го посещават проведено и да се срещнат с пътя на водата и процесите, през които минава, преди да пристигна в домовете ни. Мястото е уместно и за открити уроци поради извънредно благоустроената среда към музея и изискванията, в които децата ще могат да прекарат там вълнуващи часове. За студенти, които учат специалности свързани с водоснабдяване, канализация, филтриране, на водата или сходни, визитите могат да бъдат потребни, тъй като разполагаем ще има и експерти работещи във водното сдружение, които ще има оказват помощ да схванат технологиите и естеството на дейностите, които учат сега.
Лора КАЛЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР