Благоевград. Министерският съвет одобри да се отпуснат допълнителни средства за

...
Благоевград. Министерският съвет одобри да се отпуснат допълнителни средства за
Коментари Харесай

Даниела Савеклиева, ГЕРБ: Правителството отпуска над 5 млн. лв. допълнително за общините в Благоевградска област

Благоевград. Министерският съвет утвърди да се провиснал спомагателни средства за общините в България в размер на 36 615 876 лева За Благоевградска област общата сума, обезпечена в допълнение по бюджетите на общините, възлиза на 5 030 000 лева Това разгласи националният представител от ГЕРБ-Благоевград и регионален координатор на партията Даниела Савеклиева, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.
500 000 лева получава община Белица за доизграждане на канализация в с. Краище. По бюджета на община Гоце Делчев ще се преведат средства в общ размер на 1 050 000 лева От тях 400 000 лева са обезпечени за доизграждане на детска градина в с. Лъжница и 650 000 лева за ремонт и реорганизация на детска градина в с. Буково. От транша за община Сатовча са планувани 720 000 лева за ремонт и рехабилитация на улици на територията на общината и за ремонт и рехабилитация на външен тръбопровод в село Плетена.
За община Хаджидимово са обезпечени 360 000 лева за ремонт и рехабилитация на улична мрежа в селата Абланица, Беслен и Теплен.
Средства в размер на 900 000 лева са обезпечени и за община Якоруда за стадий -3 и 4 на плана „ Изграждане на път IV-84025 – с. Конарско – с. Бел камен “. С акта на държавното управление се дават средства за ремонт на две учебни заведения в община Гърмен – 300 000 лева за ОУ „ Димитър Талев “ в с Хвостяне и 150 000 лева за учебното заведение в с Горно Дряново.
„ Средствата са извънредно нужни за тези общини. На визити преди няколко месеца в двете учебни заведения, които получават финансиране в този момент, се срещнах с проблемите и потребността от средства, с цел да се ремонтират постройките и децата да учат в естествена среда. След като предходната година бяха обезпечени средства за общините Петрич и Сандански, в този момент държавното управление отпуска траншове и към други общини, тъй като ГЕРБ се отнася еднообразно отговорно към проблемите на всяка българска община без значение от каква политическа мощ е кметът ”, разяснява Даниела Савеклиева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР