Благоевград. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и кметът на

...
Благоевград. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и кметът на
Коментари Харесай

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов откриха обновените сгради на ОД на МВР и Първо РПУ в Благоевград

Благоевград. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и кметът на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов откриха обновените здания на ОД на Министерство на вътрешните работи и Първо РПУ в Благоевград, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин. Церемонията стартира с водосвет, който бе отслужен от отец Янев. Двете здания бяха реновирани по план „ Въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост, обезпечаване на достъп на хора с увреждания и изцяло възобновяване на фасадата на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи и Първо РПУ – Благоевград “. Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014 – 2020 година “, съфинансирана от Европейския съюз, посредством Европейския фонд за Регионално развиване. Официални посетители на събитието бяха също: Областният шеф на Община Благоевград Бисер Михайлов, ръководителят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, зам.-кметове на Община Благоевград, шефът на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Николай Хаджиев, шефът на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ инж. Георги Пармаков, началникът на Района пожарна работа – Благоевград гл. инсп. инж. Боян Кондуров, членове на екипа за ръководство на плана, общински чиновници, служители на реда и жители. Пред присъстващите символичният хазаин на събитието кметът на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов съобщи, че обновяването на двете здания е следващият план, който се осъществя от общината по оперативна стратегия „ Региони в напредък “. „ Радвам се, че се справихме в периода, който в действителност бе 3 октомври. Както всеки план, по този начин и тук имахме проблеми, които както нормално са там, където не ги очакваш. Въпреки това с общи старания се справихме “, сподели още кметът доктор Атанас Камбитов. Той добави, че цената на плана е малко над 1.5 млн. лв., като означи, че 85 % са финансиране по Оперативната стратегия, а 15 % са национално съфинансиране. „ Винаги споделям това, с цел да подчертая, че тези средства не са от бюджета на Община Благоевград, а са от външни финансови източници. Зад тези числа стои една актуализирана, хубава постройка с по-добри условия за хората, които работят в нея “, акцентира кметът доктор Атанас Камбитов. Той се обърна към министъра на вътрешните работи Младен Маринов, казвайки, че в случай че от министерството решат да дават приз за община от локалната власт, сътрудник на Министерство на вътрешните работи, то Община Благоевград ще бъде сигурна номинация.
От своя страна министър Младен Маринов отговори на кметът доктор Камбитов, заявявайки че в лицето на Министерство на вътрешните работи, Община Благоевград има поддръжка. „ Но считам, че напъните, които сте вложили по повод сигурността, то наградата ще пристигна от самото общество “, добави министър Маринов. Той означи, че се усеща доста прелестно от обстоятелството, че през днешния ден за повторно има достойнството да открие актуализирана постройка на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи. „ Сутринта направихме това в Пазарджик, а в този момент в Благоевград. Може да се каже, че това е един „ летящ старт “ във връзка с материално – техническата база за мен като нов министър. Преди всичко това е облага за обществеността в Благоевград, само че и за сътрудниците, които се грижат за сигурността и обслужват жители. Тази нови постройка ще даде опция на жителите да имат по-лесен достъп и по-добро обслужване, а уповавам се и равнището на обслужване от страна на сътрудниците да се увеличи “, сподели още министър Младенов. Според него всички средства, които са дадени за сигурност не са изгубени, даже в противен случай – те се възстановяват. „ Хората желаят сигурност и в тази връзка аз, като нов министър ще работя точно в тази посока – всички да усетят, че полицията работи за тях “, акцентира Маринов.
Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи – Благоевград старши комисар Николай Хаджиев пък сподели, че обновяването на двете здания е от изключително значение. „ Това са здания и пространства, в които чиновниците на ОД на Министерство на вътрешните работи – Благоевград прекарват работния си ден. Условията, в които работят все още, то с ръка на сърцето мога да кажа, че все още са на много високи равнище “, разяснява ст. комисар Хаджиев.
В края на церемонията бе прерязана и лентата на обектите, а министър Младен Маринов връчи на кмета на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов почетен плакет на Министерство на вътрешните работи, в символ на благодарност и признателност за общата взаимна работа, която реализират.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР