Благоевград. Международен театрален фестивал Тара-ра-бумбия“ получи голямо и заслужено признание

...
Благоевград. Международен театрален фестивал Тара-ра-бумбия“ получи голямо и заслужено признание
Коментари Харесай

Благоевград: Театрален фестивал „Тара-ра-бумбия“ спечели приз „Диплома за отличие“ на годишните награди „ПроКултура“ 2019

Благоевград. Международен сценичен фестивал „ Тара-ра-бумбия “ получи огромно и справедливо самопризнание на VII-ата Национална конференция „ Достъп на младежите до просвета: Ролята на фестивалите по изкуства ” във Варна. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Събитието се организира на 11 август, на което Българската асоциация на работодателите в региона на културата (БАРОК) и Граждански институт връчиха годишните награди „ ПроКултура “ за принос към разширението на достъпа на младежите до просвета.
Международният сценичен фестивал „ Тара-ра-бумбия ” завладя Благоевград през 2019 година за седма поредна година. Изключително мощни спектакли, известни режисьори и артисти радваха феновете на Мелпомена в тазгодишното издание. Театралният маратон, който дава сцена за изява на млади и надарени деца и младежи, продължи 11 дни. Публиката се наслаждения на 22 постановки. Фестивалът мина под знака на 100-годишния празник на Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров ”.
Във форума във Варна участваха над 60 представители на държавни органи, общини, държавни и общински културни институти, цивилен и културни организации, учебни заведения и детски градини, където разискаха провокациите пред фестивалите по изкуства за разширението на достъпа на младежите до просвета.
Целта на Националната акция за достъп на младежите до просвета е стимулиране на общественото приобщаване, равенството и дейното присъединяване на младежите в културните процеси, поощряване на креативно потомство и достъп на младежите до просвета и одобряване на обществената задача на българската просвета.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР