Благоевград. Кметът Румен Томов проведе среща с директорите на училища

...
Благоевград. Кметът Румен Томов проведе среща с директорите на училища
Коментари Харесай

Кметът Румен Томов проведе среща с директорите на училища в Община Благоевград

Благоевград. Кметът Румен Томов организира среща с шефовете на учебни заведения в Община Благоевград. В профила си във „ Facebook “ той написа, че са били сложени въпроси, свързани с такса битови боклуци и Наредбата за публичния ред. В поста се споделя още: „ Марин Митов, Директор на НХГ " Св. св. Кирил и Методий " – Благоевград, показа, че наемите на пространства, които отдават на частни лица и компании, би трябвало да се връщат в учебното заведение, а не да влизат в общината. Все отново учебното заведение има разход за това помещение- хигиенист, отопление и така нататък, такава смяна беше обещана от предходното управление, само че приложение нямаше, разясни още господин Митов.

,,Бъдещето зависи и се дефинира от образованието “, с тези думи шефът на Професионална гимназия по стопанска система,,Иван Илиев “- Ася Мирчева Бояджиева насочи зов към Община Благоевград за създаване на дълготрайна тактика за държавния банкет в образователните заведения.
Друг проблем сложи шефът на Професионална гимназия по туризъм и лека индустрия " Гоце Делчев “- Димитрина Иванова, която показа, че това е единственото учебно заведение без статут в Благоевград. Терена, на който е ситуирано учебното заведение принадлежи на компанията,,Струматекс “, която от своя страна желае 3 000лв. наем от образователната институция.

Г-жа Иванова показа за преписка сред Областна администрация и Община Благоевград, само че решение не е взето по този въпрос. Също по този начин се разиска подобряването на материалната-техническа база в учебното заведение, ободряване на пешеходната пътека, защото институцията е ситуирана в промишлената зона на града. Поемам ангажимент да разреша проблемите, също желая да споделя, че една част от настояванията и предложенията за промени са заложени в предизборната ми стратегия “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР