Благоевград. Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов, ректорът на

...
Благоевград. Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов, ректорът на
Коментари Харесай

Благоевград: Откриха официално новата академична 2017-2018 година в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Благоевград. Кметът на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов, ректорът на Югозападен университет „ Неофит Рилски “ доцент доктор Борислав Юруков и Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим откриха новата академична година във висшето образователно заведение. Церемонията по традиция стартира с полагане на цветя пред паметника на патрона на университета в Благоевград - Неофит Рилски. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград .
Сред формалните посетители на събитието бяха още депутатите Даниела Савеклиева, Александър Мацурев, Николай Бошкилов, Тома Томов, заместник- регионалният шеф Антоанета Янчева, ръководителят на Общински съвет Радослав Тасков, заместник- министърът на правораздаването Десислава Ахладова, заместник- кметът по просвета и филантропични действия на община Благоевград Христина Шопова, ръководителят на Окръжен съд- Благоевград Катя Бельова, ръководителят на Районен съд- Благоевград Вера Коева, Мария Тодорова, ръководител на Административен съд – Благоевград, Елица Калпачка, заместник- областен прокурор на Районна прокуратура- Благоевград, Петър Узунов, арбитър в Окръжен съд, старши комисар Николай Хаджиев, шеф на Областна дирекция на МВР- Благоевград, комисар Димитър Кръстев,заместник- шеф на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи, полковник Красимир Кръстев- пълководец на бригадно командване- Благоевград, гл. контрольор Юлиян Петров, шеф бранш „ Пожарогасене и избавителна активност “ към Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", представители на културни институции и академичната общественост, студенти и жители.
С думите „ Добре пристигнали в Благоевград! Добре пристигнали вкъщи! “, кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов приветства стотиците студенти, които от през днешния ден стартират новата академична година в Югозападен университет „ Неофит Рилски “. „ За мен постоянно е наслаждение да вземам участие в церемонията във връзка откриването на новата образователна година. Общината и университетът са тясно и неразривно свързани. Каузата ни е обща- качествено обучение, млади, ерудирани хора, положителни експерти и дружно да сътворяваме условия, с цел да може те да се осъществят тук. Това е нашата задача и имам вяра, че ще успеем. Скъпи студенти, една част от Вас са тук за поредна година, други за първи път ще престъпят прага, само че всеки от Вас е друг, всеки има своите проекти за бъдещето, своя философия, своя позиция за живота, само че едно е общото, което Ви сплотява и това е изборът. Изборът да завършите обучение в един от най- влиятелните университети в България- ЮЗУ „ Неофит Рилски “ и Ви приветствам за този избор. Стотици са сполучливите хора, които са приключили в това образователно заведение. Те са горделивост и за университета, и за града и може да последвате техния образец. Винаги помнете и бъдете признателни както на родителите, по този начин и на преподавателите, тъй като те са част от Вашия триумф. Получавайки обучение, получавате и опция. Възможност да измененията и себе си, и света към Вас. Ако повярвате, то ще се случи “, сподели доктор Атанас Камбитов и напомни притчата за ученика, който попитал своя преподавател какъв брой дълго би трябвало да се чака, с цел да се промени светът към по- положително, а учителят му дал отговор, че в случай че се чака, това ще отнеме доста дълго време. „ Затова самоуверено напред и на добър час! “, пожела на студентите кметът доктор Атанас Камбитов.
Преподавателите, студентите и техните родители, бяха поздравени и от ректорът на ЮЗУ „ Неофит Рилски “ доцент доктор Борислав Юруков и Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.
След тържествените слова тримата връчиха и студентските книжки на първокурсниците, признати с най-голям бал в образователното заведение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР