Благоевград. Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов изрази надежда,

...
Благоевград. Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов изрази надежда,
Коментари Харесай

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Вярвам, че държавата ще подкрепи общините за въвеждането на едносменен режим в училищата

Благоевград. Кметът на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов изрази вяра, че страната ще поддържа напъните на общините за въвеждането на едносменен режим на образование. Това стана по време на среща за цивилен разговор „ Европа в нашия дом ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . “Местната власт би трябвало да доизгради съществуващите учебни бази или да построи нови образователни заведения, с цел да съблюдава всички условия. Това допуска съществени разноски. Дори за община Благоевград ще е мъчно сама да обезпечи този финансов запас, а какво остава за дребните общини, в които приходите са по-ниски. Ние сме дали предложение, само че за нас е значимо да знаем дали страната мисли в тази посока – за взаимно и целево финансиране на общините или да сътвори фонд за изцяло финансиране на сходни планове от републиканския бюджет ”, съобщи доктор Атанас Камбитов по време на срещата разговор под надпис „ Европа в нашия дом ”, която се състоя в зала „ 22 септември ” в Благоевград.
Дискусията събра министърa на образованието и науката – Красимир Вълчев, ръководителят на Комисията по образованието и науката - Милена Дамянова, евродепутатът Асим Адемов, националният представител Даниела Савеклиева, регионалният шеф Бисер Михайлов, шефът на Регионалното ръководство на образованието – Ивайло Златанов, ректорът на ЮЗУ – професор Борислав Юруков, депутати, кметове от цялата област, шефове на учебни заведения и детски градини, учители и жители.
„ Предимствата на едносменния режим са безспорни. В някои обитаеми места има освободени здания, само че има и десетки градове с дефицит на сграден фонд. Надявам се, че ще се обезпечат целеви средства за тази самодейност – за доизграждане на съществуващи постройки и за създаване на нови ”, разяснява министър Вълчев. Той благодари на кмета Камбитов за положителната връзка и взаимоотношение, което води до положителни резултати в просветителната система в община Благоевград.
За нас гражданският разговор в разнообразни обитаеми места е ефикасна форма да създадем връзката сред европейските политики с районните и локалните политики, акцентира просветителният министър.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР